Basist grupe Faith No More u Beogradu predstavio svoju rakiju Yebiga

Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

BASIST grupe Faith No More Bill Gould u Beogradu je sinoć održao promociju svoje rakije koju je nazvao Yebiga.

"Ovo je poseban događaj za mene, ne zbog promocije rakije, već zato što ovdje dolazim više od 30 godina. Ovo je postalo moje omiljeno mjesto. Rakija povezuje sa Srbijom kada nisam ovdje. Prvi put sam se s ovim prostorima upoznao u Budimpešti. Bila je to 1992. godina. Davali smo intervjue i upoznao sam novinarku sa Studija B. Jadranku Janković. Postali samo prijatelji. To je bio početak mog putovanja i drago mi je što je ona i danas ovdje i što mi pomaže s ovim", rekao je okupljenima u Dorćol Platzu.

"Morao sam dovući rakiju iz Srbije"

"Rakija mi je bila nešto egzotično i zabavno. Bilo sam mlad i volio sam piti. Upoznao sam tu još jednog prijatelja, koji je večeras negdje ovdje, Slavko. Slavko je slikar i uvijek je ugošćavao bendove u svojoj kući. Jednom je donio veoma dobru šljivovicu. Mislim da je to rakija od njegovog djeda. Tad sam se prvi put povezao s rakijom", dodao je pa ispričao kako se, pri povratku u SAD, čudio da tamo tako malo ljudi zna za rakiju.

"Morao sam dovući rakiju iz Srbije. Na tome radim već nekoliko godina i sretan sam zbog toga", zaključio je. On se proizvodnjom rakije počeo baviti još 2019. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.