Ben Stiller se odbio ispričati za kontroverzni film: "Ponosan sam na njega"

Foto: IMDb

Glumac Ben Stiller oglasio se nakon što se satirična akcijska komedija Tropic Thunder, u kojoj je glumio, našla na udaru kritika.

Film, koji je objavljen 2008., izazvao je kontroverze oko portretiranja osoba s invaliditetom i manjinskih skupina, a glumac Robert Downey Jr čak se u filmu pojavljuje s blackfaceom (izraz kojim se opisuje crna ili tamna šminka koju bijelci stavljaju na lice kako bi imitirali ljude crne boje kože).

Obožavatelji filma osudili su liberale zbog blaćenja filma opisujući ga kao "klasičan film" koji je postao još smješniji zbog moderne "cancel kulture".

Stiller je također stao u obranu komedije rekavši da je "ponosan što ju je snimio".

Na društvenim mrežama jedan je obožavatelj, uz screenshot ranijeg tvita u kojem se tvrdilo da je Stiller bio prisiljen ispričati se za Tropic Thunder, napisao: "Molim te, prestani se ispričavati jer si napravio ovaj film. Bio je i još uvijek je smiješan. To je FILM. Umirao sam od smijeha kad sam ga prvi put gledao, kao i svi ostali."

Odgovarajući obožavateljima, Stiller je napisao: "Ne ispričavam se za Tropic Thunder. Ne znam tko vam je to rekao. To je uvijek bio kontroverzan film. Ponosan sam na njega."

Ovo nije prvi put da se Stiller osvrnuo na kontroverze oko filma koji prikazuje izmišljenu skupinu glumaca, koja je uključena u rat u džungli u parodiji Apokalipse danas.

 

Godine 2018. olimpijski sportaš Shaun White maskirao se u neurodivergentnog lika Jeffa Portnoya, kojeg je Jack Black glumio u Tropic Thunderu. To je izazvalo žestoku reakciju nekih njegovih obožavatelja, a on se na kraju ispričao za svoje postupke na društvenim mrežama rekavši da je donio pogrešnu odluku.

U to je vrijeme Stiller također reagirao na incident nakon što je jedan obožavatelj na Twitteru pozvao na bojkot filma. "Zapravo je Tropic Thunder bojkotiran i prije 10 godina kada je izašao i jedino sam se tada ispričao", pojasnio je.

Pročitajte više