Benetton dao otkaz poznatom fotografu zbog njegovog komentara na tragediju

Foto: Instagram

BENETTON je u četvrtak otpustio Oliviera Toscanija, fotografa koji je obilježio tu modnu kuću, zbog njegovih kontroverznih komentara o urušavanju nadvožnjaka u Genovi 2018. godine u kojem je poginulo više od 40 ljudi.

Grupacija Benetton priopćila je da na "najstroži način" odbacuje Toscanijevu izjavu i kako je "nemoguće nastaviti" suradnju s njim. Toscani je dosad bio kreativni direktor tvrtke. 

Sukob je nastao u ponedjeljak kad je fotograf u razgovoru za radio RAI o tragediji u Genovi rekao: "Koga briga ako se nadvožnjak uruši". 

Nadvožnjak Morandi srušio se u kolovozu 2018., pri čemu su poginule 43 osobe. Most je bio dio ceste kojom upravlja Atlantia, tvrtka iz grupacije Benetton.

Toscani se u četvrtak u novinama La Repubblica ispričao za svoje riječi, prije nego što je dobio otkaz. 

"Žao mi je. Više od toga: sram me ispričavati se. Ljudski sam razoren i duboko sam žalostan", rekao je fotograf, tvrdeći da su njegove izjave izvučene iz konteksta. 

Od tragedije 2018. članovi obitelji Benetton suočeni su s bijesom javnosti, nakon izvještaja o tome da je Atlantia štedjela na održavanju ceste kako bi maksimizirala zaradu. 

77-godišnji Toscani nekoliko je desetljeća voditelj Benettonove promidžbe, a postao je poznat zbog kontroverznih kampanja tijekom vrhunca modne kuće osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Njegov rad u Benettonu uključuje fotografiju muškarca koji umire od AIDS-a i seriju portreta američkih zatvorenika koji čekaju smrtnu kaznu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.