Bezvoljni ste? Prisjetite se ovih filmskih likova koji će vam popraviti raspoloženje

Screenshot

Dobra laž

Film inspiriran istinitim događajem iz građanskog rata u Sudanu 80-ih. Šestero djece bježi od brutalnog napada na svoje selo i putuje stotine kilometara kroz nekoliko zemalja bez ikakvih osnovnih potrepština kako bi potražila pomoć u izbjegličkom kampu. Tek nakon mnogo godina dobivaju priliku skrasiti se u Americi i tamo upoznaju Carrie Davis (Reese Witherspoon), koja će im biti vodičkinja.

127 sati

Još jedna istinita priča. Ona o Aronu Ralstonu koji je otputovao u Utah kako bi proveo vikend penjući se po stijenama. Avantura se iznenada pretvara u noćnu moru, kada njegova ruka zapne između dvije stijene. Njegov život visi o koncu dugih 127 sati. Počinju mu se javljati i unutarnji demoni koji izlaze iz njegovih strahova prije nego što je uspio smoći hrabrosti da se spasi drastičnim sredstvima. Nakon toga, teško ozlijeđen, hoda nekoliko kilometara prije nego što nađe pomoć.

Spasiti život

Jake Taylor prototip je uspješnog srednjoškolca. Tijekom godina, nakon što je postao popularan među svojim vršnjacima, prijateljstvo iz djetinjstva s Rogerom se izgubilo, ponajviše zbog Jakeovog snobovskog ponašanja.

Više ne održava kontakt s Rogerom, sve dok Roger ne donese pištolj u školu i ubije se. Jake mora proći dugo putovanje unutar sebe kako bi prepoznao tko je on uistinu, što je mogao promijeniti, a što nije te kako to može popraviti, ako može.

Hrđa i kost

Marion Cotillard je Stephanie, trenerica kitova ubojica u vodenom parku. Ali (Matthias Schoenaerts) je samohrani otac koji se sa sinom Samom seli k sestri na jug Francuske. Ubrzo se događa nesreća i njezine posljedice zauvijek promijene Marionin život, a njihovi će se životi susresti na mjestu gdje će svatko od njih pronaći srodnu dušu u najtežim trenucima, kada više nema nade.

Nedodirljivi

Posljednji današnji izbor, također francuske produkcije, donosi inspirativnu priču o kvadriplegičaru, aristokratu Phillipeu, koji se sprema izabrati svog novog osobnog asistenta.

Izbor iznenađujuće pada na neiskusnog mladića iz predgrađa, nedavno puštenog iz zatvora Drissa. Ono što od početka izgleda nemoguće, postupno se razvija u doživotno prijateljstvo, gdje zajednička simpatija, empatija jednih prema drugima, briga i smisao za humor dokazuju da nikad nije kasno da se životu da smisao.

Pročitajte više