"Bijelo je čistoća": Niveina idiotska reklama razbjesnila korisnike društvenih mreža

Foto: Twitter

PEPSI nije jedini brand koji je debelo promašio s reklamom. Isto se dogodilo i jednom od najpoznatijih brendova preparativne kozmetike, Nivei.

>>Povučena kontroverzna Pepsijeva reklama s Kendall Jenner: "Ispričavamo se, promašili smo poantu"<<

Oni su, naime, objavili reklamu namijenjenu području bliskog istoka s vrlo neobičnim sloganom. Na oglasima objavljenim na društvenim mrežama velikim je slovima stajalo: "Bijelo je čisto", prenosi CNN.

Ispod reklame je pisalo: "Neka bude čisto, neka bude svijetlo. Ne dopustite da nešto uništi čistoću. 

Ovo možda nije najsretnije izabran slogan, osobito za podneblje kojem je namijenjeno. Ovdje se radi o tome da su htjeli naglasiti kako njihov dezodorans ne ostavlja mrlje na odjeći, pa ako obučete bijelu majicu, ona ostaje bijela.

No, mnogim ljudima to nije zazvučalo baš politički korektno, pa su se pobunili putem društvenih mreža. Jedan od korisnika je napisao: 

"Ma, daj Nivea. Ovo je toliko rasistički da ne znam odakle bih počeo. Ostao sam bez riječi. U budućnosti se držite priče o odjeći i proizvodima, a ne bojama."

Nivea je ubrzo povukla spornu reklamu, te se oglasila izjavom:

"Duboko nam je žao ako smo ikog uvrijedili ovom objavom. Čim smo uvidjeli kako ova reklama može biti krivo shvaćena, odmah smo je povukli."

>>Nivea uklonila reklamu "bijelo je čistoća" zbog optužbi za rasizam<<

Ovo im nije prvi put da su napravili ovakvu grešku. 2011. su se već morali ispričati kad su objavili reklamu u kojoj se pojavila maska crnca s afro frizurom, na kojoj je pisalo. "Izgledaj kao da ti je stalo. Ponovo se civiliziraj." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.