Bila je jedna od najvećih zvijezda bivše države, a iznenada je umrla s 42 godine

PRIJE 28 godina mnoge je šokirala vijest o smrti omiljene pjevačice Novih Fosila, Đurđice Barlović. 

Đurđica je sa samo 42 godine preminula od srčanog udara, a iza sebe je ostavila supruga i dva sina. Starijem Hrvoju bilo je 11 godina, a mlađem Borni tek četiri. 

Njena prerana smrt šokirala je i Rajka Dujmića koji je u jednom intervjuu otkrio da se na dan njene smrti u njegovom stanu dogodilo nešto neobično. 

"Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, vjerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vijest…", ispričao je tom prilikom. 

O Đurđici je imao samo riječi hvale. 

"Đurđica je otišla od nas kada je željela srediti svoj obiteljski život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je obitelj bila važnija od nas, važnija od bilo kakvog nastupa, novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet – s druge strane – ona je isto tako bila vrhunska pjevačica... i to kakva! Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikada joj nije 'pukao' glas", govorio je. 

Đurđica se već od rane mladosti posvetila glazbi. Prvi je pjevački nastup imala s 13 godina na natjecanju Djeca pjevaju, a po završetku srednje škole započela je profesionalnu karijeru kao solistica popularnog VIS-a Batali u Splitu. Nakon nekog vremena preselila se u Zagreb. 

Najveću popularnost stekla je kao pjevačica Novih Fosila, a javnost ju je upoznala na Splitskom festivalu 1977. godine s pjesmom Diridonda. 1978. godine izlazi album Da te ne volim i nakon toga Đurđica je s Novim fosilima postala jedna od najvećih zvijezda Jugoslavije. 

1982. godine Đurđica je napustila bend jer se željela posvetiti obiteljskom životu, suprugu Braci i dvojici sinova. Godinu dana kasnije mijenja je Sanja Doležal, a Đurđica ubrzo objavljuje prvi solo album i započinje samostalnu karijeru.

"Bili smo sedam godina zajedno. Pokazalo se da nam je ta godina bila kritična, kao u braku", rekla je nakon toga Đurđica u intervjuu za RTV Reviju.

"Što se tiče glazbe, sve je štimalo. Nismo se složili po pitanju poslovne politike. Glazba je imala uspjeha. Zato mi nije bilo lako otići u nepoznato", otkrila je u istom intervjuu. 

Otkrila je tad i da joj se sviđa njena zamjena u bendu, Sanja Doležal. "Dopada mi se. Zgodna je, mlada, pokretna na bini", rekla je.

1992. godine trebala je objaviti još jedan album, no taj projekt nije uspjela privesti kraju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.