Billie Eilish i Finneas podržali Kamalu: Nećemo da nam ekstremisti kontroliraju život

Foto: EPA

Nakon Taylor Swift i drugi celebovi iz Amerike krenuli su objavljivati u vezi predsjedničkih izbora u toj zemlji. Pjevačica Billie Eilish i njen brat, glazbenik Finneas javno su podržali Kamalu Harris za predsjednicu.

Potiču svoje pratitelje da se registriraju na stranici i glasaju na izborima. Njihovu objavu je u tri sata lajkalo 1.5 milijuna ljudi.

"Glasamo za Kamalu Harris i Tima Walza jer se bore za zaštitu naše reproduktivne slobode, našeg planeta i naše demokracije", rekla je Billie. 

"Ne možemo dopustiti da ekstremisti kontroliraju naše živote, naše slobode i našu budućnost. Jedini način da zaustavimo njih i opasnu agendu Projekta 2025 je da glasamo i izaberemo Kamalu Harris", dodao je Finneas.

"Glasajte kao da vam život ovisi o tome jer ovisi", zaključila je Billie, koja je i ranije bila glasna oko osude Trumpa. "Donald Trump uništava našu zemlju i sve do čega nam je stalo", rekla je prije četiri godine. 

Što je Projekt 2025?

Projekt 2025 je plan od preko 900 stranica koji uključuje pozive na zamjenu državnih službenika Trumpovim lojalistima, stavljanje ministarstva pravosuđa pod izravni nadzor predsjednika te zabranu pilula za pobačaj.

Demokrati su tijekom kampanje uložili značajne napore kako bi dokazali biračima da dokument konzervativnog think tanka Heritage Foundation predstavlja plan za Trumpov drugi mandata. Dokument su pisali članovi Trumpove prve administracije, a on redovito zastupa ideje koje se spominju u dokumentu, piše Guardian.

Međutim, Trump se na svojoj društvenoj platformi Truth Social ogradio od Projekta 2025. Poručio je kako "ne zna ništa o Projektu 2025" i da "nema pojma tko stoji iza njega". "Ne slažem se s nekim stvarima koje govore, a neke od stvari koje govore su apsolutno smiješne. Želim im sreću, ali nemam ništa s njima", napisao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.