Billie Joe Armstrong nakon odluke Vrhovnog suda: Jebeš SAD! Odričem se državljanstva

Foto: EPA

PJEVAČ američkog benda Green Day Billie Joe Armstrong rekao je da će se odreći američkog državljanstva i preseliti u Englesku jer je toliko uznemiren prošlotjednom odlukom Vrhovnog suda SAD-a kojom se ukida presedan postavljen prije 50 godina u presudi Roe vs. Wade, koji je omogućavao pravo na pobačaj ženama u svim saveznim državama.

"Jebeš Ameriku, ja se odričem svog državljanstva. Jebeno ću doći ovamo. Previše je gluposti na svijetu da se vratimo u tu jadnu ispriku za državu", rekao je Armstrong publici tijekom nastupa Green Daya u Londonu u petak.

Armstrong je frontmen Green Daya od 1987. godine te je jedna od brojnih liberalnih slavnih osoba koje su izrazile bijes zbog odluke Vrhovnog suda da poništi presedan Roe vs. Wade koji je omogućio priznavanje ustavnog prava na pobačaj i dao pojedinim državama ovlast da u potpunosti dopuste, ograniče ili zabrane tu praksu.

Ovo nije prvi put da je Armstrong izrazio nesklonost prema SAD-u. Tako je u hit pjesmi American Idiot iz 2004. izrekao brojne kritike na račun američkih medija. "Don't want to be an American idiot/One nation controlled by the media/Information age of hysteria/ It's going out to idiot America", pjeva Armstrong u pjesmi.

Armstrong je također otvoreno govorio o svojoj nesklonosti bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu. Pjevao je "No Trump, No KKK, no fascist USA", tijekom izvedbe pjesme Bang Bang na American Music Awardsu 2016. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.