Bivša FBI agentica otkrila kako prepoznati da netko laže: Takvi puno pričaju, ali...

Foto: Instagram

Bivša FBI agentica Tracy Walder iz Dallasa u Teksasu tvrdi da zna prepoznati lažljivca i ukazuje na devet znakova na koje treba obratiti pozornost. Tracy je bivša službenica CIA-e i specijalna agentica FBI-a koja je nekoliko godina radila kao špijunka.

Nakon što je odradila nekoliko putovanja u inozemstvo na povjerljivim misijama, uključujući i posao tajne operativke, odlučila je zamijeniti rad na terenu radom u uredu i prijavila se u službu nacionalne sigurnosti u Teksasu, piše Daily Mail. Sada svoje savjete dijeli na internetu.

"Radila sam u CIA-i pet godina i nakon toga postala specijalna agentica u FBI-u, što je vrlo rijetko za ženu. Počela sam dva tjedna nakon završetka fakulteta, u lipnju 2000.", otkriva Walder, dodajući kako je znala biti umorna, no voljela je protuterorističke misije, ali nije više htjela biti u inozemstvu.

Kad je bila na tajnom zadatku, bilo joj je bitno da uoči lažljivce, što pomaže da izbjegne delikatne situacije. Prvo, upozorava ona, budite svjesni onih koji koriste suze kako bi izbjegli objašnjenja, onih koji govore pretjerano, ali ne iznose detalje i onih koji objašnjavaju previše.

"Puno pričaju, ali ne iznose detalje"

"Lažljivci mogu iznimno brzo prolaziti kroz emocije, prelazeći od smirenosti preko nekontroliranog ponašanja, pa sve do plača. To će se dogoditi kada se osjete uhvaćenima u laži. Mogu pokušati izolirati pojedince kako bi se njihova priča podudarala.

Obilno koriste riječi za objašnjenje, uz nedostatak pojedinosti. Činit će se da puno pričaju, ali ne iznose detalje. Također, tu je i izbjegavanje kontakta očima", ističe ona. U nastavku možete pronaći njezinih devet znakova za koje tvrdi da odaju da je netko lažljivac.

1. Vrpoljenje

2. Glasno pričanje 

3. Korištenje suza kako bi izbjegli objašnjenja

4. Pretjerano pričanje, ali ne iznošenje nikakvih detalja 

5. Prelazak iz smirenog u nekontrolirano ponašanje

6. Izbjegavanje kontakta očima

7. Izoliranje pojedinaca kako bi se njihova priča uskladila

8. Ekstremno pretjerano objašnjavanje jednostavnih stvari

9. Nedostatak specifičnosti

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.