Bivša konobarica: Ovo je pravi razlog zašto vam restorani nude da kušate vino

Screenshot/Foto: TikTok/Shutterstock

AKO se osjećate jako važno kad u restoranu naručujete bocu vina, a konobar vam priđe, otvori bocu i natoči malo odabranog vina u čašu kako biste ga isprobali i potvrdili svoju odluku, imamo potencijalno loše vijesti za vas. 

Tiktokerica i bivša konobarica koja objavljuje pod nadimkom @trashqueentm objavila je video u kojem tvrdi da konobari otvaraju zapečaćene boce vina iz sasvim drugog razloga, a ne zato da prvo isprobate vino. 

@trashqueentm 🍷🍷🍷 #WineTasting #CorkTaint #CorkedWine #sommelier ♬ original sound - MSW

Bivša konobarica tvrdi kako konobari na taj način dobiju od vas potvrdu da se vino nije pokvarilo. Naime, na čepu boce može se razviti plijesan koja zakiseli vino, a ako osjetite da vino miriše na plijesan ili ocat te da je lošeg okusa, trebate to reći svome konobaru i on će zamijeniti vino ili ga maknuti s vašeg računa. 

Tiktokerica je dodala i kako je cijeli proces osmišljen kako bi se izbjegla negativna iskustva, odnosno da se ne dogodi da gosti piju loše vino i razbole se. Objasnila je i kako važno da gosti da uživaju u vinu koje naruče, a ako im se ne svidi naručena boca, mogu je bez problema odbiti, a boca će se u tom slučaju poslužiti u večernjoj rotaciji vina koja se koriste za točenje pojedinačnih čaša. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.