Bivši haker otkrio kako pronaći skrivene kamere u hotelskim sobama i apartmanima

Screenshot: TikTok

Nerijetko na TikToku iskaču videi u kojima ljudi slučajno nađu skrivene kamere u apartmanima ili hotelskim sobama koje su unajmili. 

Marcus Hutchins, bivši haker i britanski istraživač računalne sigurnosti poznat po zaustavljanju napada ransomwarea WannaCry, koji trenutno radi u tvrtki za kibernetičku sigurnost, u jednom od svojih najgledanijih TikTok videa otkrio je trikove s pomoću kojih se mogu pronaći skrivene kamere u smještaju.

Savjetuje svima da prvo pretraže uređaje koji su postavljeni prikladno na mjesta na kojima bi ih netko želio gledati. Primjerice, protupožarni alarm iznad kreveta, budilica pored kreveta...

Kako otkriti ima li kamera u uređajima?

Marcus govori kako je najbolje uređaj osvijetliti jakim svjetlom, primjerice bljeskalicom. "Ako pogodite leću fotoaparata, ona će dobiti plavičasti odsjaj", rekao je.

"Te kamere su tako male da se mogu sakriti u bilo što, čak i u rupu u zidu", dodao je. 

@itsmarcushutchins Reply to @safarijackza How to find hidden cameras in AirBnBs #safety #travel ♬ original sound - Marcus Hutchins

U komentarima su mu se javili brojni zabrinuti korisnici TikToka. "Hvala na savjetima, ali sad sam jako zabrinuta", "Ali da se mi moramo brinuti oko ovakvih stvari...", "Sad više nikome ne vjerujem", "Odličan savjet", "Novi strah", neki su od komentara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.