Bizarne činjenice koje zvuče lažno: Jelka može rasti u plućima, sir sluša glazbu...

Screenshot: YouTube/Giphy

ČESTO se susrećemo s tvrdnjama u koje je teško povjerovati unatoč svim naporima koje netko uloži da nas uvjeri. 

Ipak, svijet koji nas okružuje prepun je nevjerojatnih pojava, a spoznaja da nas i dalje nešto može iznenaditi do te mjere da se bacimo na višesatno istraživanje po internetu može biti jako ispunjujuća. 

BuzzFeed je sastavio listu nekoliko činjenica koje zvuče toliko bizarno da je na prvu nemoguće povjerovati u njih, no rezultat su provedenih studija, dokumentiranih fotografija ili dokaza neke druge vrste. 

1. Ako predugo držite plinove u sebi i ne ispustite ih na rektum, dio ih se može ponovno apsorbirati u organizam i izaći na usta. Dakle, moguće je pustiti vjetar na usta.

2. Demodex grinje, grinje koje žive na ljudskom licu, nemaju anus. Kad umru, ostave nam na koži svoje cjeloživotne fekalije. 

3. Dodamo li sol na svježi ananas, okus će mu biti slađi. Razlog je to što će sol neutralizirati gorčinu voća i ostat će samo slatkoća.

4. Deset je puta vjerojatnije da će vas ugristi stanovnik New Yorka nego morski pas. 

5. Jelka vam može narasti u plućima. 28-godišnjak iz Rusije, imenom Artyom Sidorkin, slučajno je udahnuo sjemenku jelke te mu je ona u plućima proklijala. Liječnici su mislili da ima tumor, budući da se žalio na jake bolove kod disanja i kašljao krv, no iznenadili su se kad su mu u plućima pronašli 5 centimetara dugačku jelku.

6. Otkucaji srca će vam se sinkronizirati s ritmom glazbe koju slušate. Studija je pokazala da se otkucaji srca privremeno ubrzaju tijekom glazbenog crescenda i opet usporavaju tijekom decrescenda.

7. Breskve i nektarine su zapravo isto voće, a razlika je samo u recesivnom genu zbog kojeg su nektarine oćelavile.

8. Komarci mogu namirisati vašu krvnu grupu, a i uriniraju vam po licu dok vam piju krv. 

9. Ako puštate glazbu kolutu sira, melodije će utjecati na njegovu aromu i okus. Najintenzivniji okus ima onaj sir kojem su puštali hip-hop, sugerira se studijom iz 2019. godine.

10. Preko 50 posto pilota priznalo je da su nekad zaspali tijekom leta, a 29% njih tvrde da su, kad su se probudili, vidjeli da njihov kopilot također spava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.