Bizarni ugovori celebova: Hawke je zbog Taylor Swift morao šutjeti i pred kćerima

Foto: EPA

Ugovori o povjerljivosti ili ugovori o tajnosti (poznati i kao NDA - non-disclosure agreement) standardna su stavka u poslovnom svijetu, a pogotovo u poslovnom showbiz svijetu. Godinama kruže razne priče o tome kakve sve ugovore moraju potpisati suradnici najvećih svjetskih zvijezda, a The Cut je sad objavio popis nekih od najbizarnijih ugovora koje su celebovi ili morali potpisati ili tražili da potpišu drugi.

Ethan Hawke

Ugovor o povjerljivosti podataka (u nastavku teksta NDA) spriječio je Etana Hawkea da čak i svojim kćerima tinejdžericama otkrije da će se pojaviti u spotu za pjesmu Fortnight Taylor Swift.

David Bowie

NDA o razvodu Davida Bowieja trajao je još 10 godina nakon razvoda. Potom je njegova bivša supruga Angela pred televizijskim kamerama rekla kako nije smjela svijetu objaviti da je našla Bowieja u krevetu s Mickom Jaggerom.

Pete Davidson

Pete Davidson zatražio je od publike na jednom stand-up nastupu 2019. godine da potpiše NDA u kojem je bila predviđena kazna od milijun dolara za iznošenje mišljenja ili kritike o njegovom nastupu.

Diddy

Diddy inzistira na potpisivanju ugovora koji traje do kraja njegova života i još 20 godina nakon njegove smrti.

Jeff Bezos

Jeff Bezos je sklopio NDA sa svojom kućnom pomoćnicom u kojem je stajalo da on za 10 dolara može otkupiti sve što ona namjerava objaviti o njemu.

Tom i Nicole

Tom Cruise i Nicole Kidman sklopili su NDA sa svojom dadiljom s kaznom od 20 dolara za svaki primjerak bilo koje publikacije u kojem bi se našle informacije kojima ona otkriva detalje o njihovom privatnom životu. To bi značilo da je odavanje podataka časopisu People, zbog broja tiskanih i online primjeraka tog magazina, nju moglo koštati 60 milijuna dolara.

Brad i Angelina

Tijekom razvoda Brada Pitta i Angeline Jolie, jedan je tjelohranitelj svjedočio da je u opisu njegova posla bilo i prikupljanje potpisanih NDA-ova od drugih ljudi s kojima je slavni par dolazio u kontakt, poput hotelskog osoblja.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio koristi NDA-ove kako bi zaposlenike svoje kompanije spriječio da otkriju kako ga uopće poznaju.

Zac Brown

Country pjevač Zac Brown nedavno je od suda zahtijevao da naredi njegovoj bivšoj supruzi Kelly Yazdi uklanjanje objave na Instagramu za koju smatra da krši njihov NDA. Objava sadrži pjesmu po kojoj bi se moglo zaključiti da ona indirektno optužuje Browna da ju je previše kontrolirao tijekom braka. Riječ je bila o sponzoriranoj objavi koju je ona objavila u suradnji s jednim brendom kupaćih kostima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.