Bizarno bogati pas kupuje tartufe i naslikava se s prsatim ljepoticama

PAS Gunter IV, pasmina Njemački ovčar, dvorište - milijun kvadrata, bankovni račun - pozamašan! Toliko pozamašan da bi mogao otplatiti bar dio duga naše Vlade ili u najmanju ruku, do kraja života prehranjivati barem jedno malo siromašno selo sa svim svojim žiteljima. Naime, Gunther je svoju imovinu od 325 milijuna dolara (u kojoj besramno uživa) naslijedio od svojeg oca, Gunthera III, kojem je sva svoja dobra ostavila bivša gazdarica, Karlotte Leibenstein, kada je 1992. godine preminula. Od tada Guntheri uživaju u bogatstvu i slobodi, a nasljednik se tu i tamo pojavljuje, poput pravog ekscentričnog bogataša, u javnosti, samo kako bi pokazali tko je u ovom slučaju gazda.

Zastupa ga odvjetnički ured s Bahama

Ovome se mnogi čude, ali Gunther dane provodi izležavajući se kraj bazena, i to ni manje, ni više, nego sa sunčanim naočalama nataknutim na nos, te u društvu prsatih ljepotica. Povremeno i napusti imanje - nedavno je, recimo, u društvu dva tjelohranitelja stigao na sajam u Torinu na kojem si je, za iznos od tisuću eura, kupio korijen bijelog tartufa, te nakon toga elegantno odšetao. Međutim, ako ste pomislili da se šalimo, promislite opet. Uostalom, i ove fotografije dokazuju postojanje najsretnijeg "bastarda" na svijetu. A i odvjetnički ured koji zastupa ovog psa, s adresom upisanom na Bahamima, vrlo dobro se brine o interesima svojeg odvratno bogatog, četveronožnog štićenika.

Pudl Tobey naslijedio devedeset i dva milijuna dolara

I dok se Hrvati i dan danas čude opravicama Fifija sa zagrebačke špice, a pojava parfema za pse i konje baca dežurne društvene kroničare u nesvijest, europski psi itekako neometano uživaju, ne brinući se za svoju egzistenciju, barem ako je vjerovati primjeru ovog vrlog ovčara. Međutim, on nije jedini na popisu pasa bogataša, niti je u tom svijetu ikakva iznimka. Npr., psići moćne Oprah teže trideset milijuna dolara, Drew Barrymore svojem Labradoru oporučno ostavlja kuću, a pudl Tobey preko investicijskog fonda naslijedio je devedeset i dva milijuna dolara koje mu je, nakon svoje smrti, ostavila njegova njujorška vlasnica Ella Wendel.

Pročitajte više