Bogataš išao dokazivati da su "beskućnici lijeni", gadno mu se obilo o glavu

Screenshot: 5star

23-GODIŠNJI Britanac Kieran Hamilton, koji tvrdi da zarađuje 13 tisuća dolara na dan, odlučio je provesti tri dana na ulici kako bi dokazao svoju teoriju da su beskućnici lijeni. 

Kieran je tako, za emisiju Rich Kids Go Homeless, zamijenio svoj luksuzni život za spavanje na ulici. Umjesto dizajnerske odjeće i skupih automobila, sa sobom je imao samo vreću za spavanje, kaput i par debelih čarapa. Njegov se stav da se beskućnici lako mogu maknuti s ulice, samo ako naporno rade, vrlo brzo promijenio. Pokazalo se da je zamalo završio izboden, a kupanje je zamijenio brisanjem vlažnim maramicama u zahodu McDonald'sa. 

"Oni mogu puno napraviti za sebe. Većina beskućnika je slaba i lijena, ali ne bi trebali biti takvi. Već si na dnu, ne može gore od toga, može samo biti bolje", mudrovao je on prije svoje avanture. 

Namjera mu je bila isprositi nešto novca od kojeg bi kupio kišobrane koje bi zatim prodavao po višoj cijeni kad bi počela padati kiša. Razočarao se kad je shvatio da je u sat vremena uspio isprositi samo pet funti (43 kune). 

"Osjećam se kao da prodajem vlastito tijelo, ali ponekad moraš progutati ponos", komentirao je. 

U prave je nevolje upao kad su drugi beskućnici posumnjali da glumi pa su ga zamalo izboli nožem. U problem su ga uvalili njegovi zubi (koje je, kako kaže, platio oko 34 tisuće kuna). 

Jedan je beskućnik komentirao da to nisu "zubi beskućnika", a drugi, za kojeg se pokazalo da je paranoidni šizofrenik, ga je napao vičući: "Tko si ti? Imaš previše lijepe zube. Sigurno si policajac. Nisam te dosad vidio, a stalno sam ovdje. Ubit ću te."

"Nisam znao bih li bježao ili se suočio s njim. Mogao me izbosti. Bio sam u opasnosti", ispričao je kasnije Kieran. S njim je bio samo snimatelj koji mu je savjetovao da ode. 

U početku je na znak koji je držao ispred sebe napisao da će mu i razgovor dobro doći ako mu već ne mogu dati sitniša. 

"Mislio sam da će mi možda dati nešto novca kad me dobiju priliku upoznati", objasnio je, ali njegova se teorija pokazala pogrešnom. 

Nakon tri dana se vratio u svoju luksuznu četverosobnu kuću. Sve što je uspio zaraditi poklonio je drugim beskućnicima, a zakleo se da će za njih donirati hranu i novac. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.