Bojana Gregorić objavila fotku s mamom koju su zvali najljepšom zagrebačkom glumicom

Foto: Instagram

Bojana Gregorić Vejzović oduševila je pratitelje na Instagramu fotografijom sa svojom majkom, legendarnom hrvatskom glumicom Božidarkom Frajt.

"Najdraži gužvanjac na zadnjem sjedištu", napisala je Bojana u opis fotografije na kojoj pozira s majkom i kćeri Zoe u automobilu.

Jedna od najljepših zagrebačkih glumica

Božidarka Frajt jedna je od diva jugoslavenske kinematografije te glumica koju su zvali jednom od najljepših u Zagrebu. Unatoč teškom djetinjstvu, izgradila je veliku glumačku karijeru koja je trajala više od 50 godina i tijekom koje je upisala brojne pamtljive televizijske, filmske i kazališne uloge.

Rođena je kao Božidarka Grublješić 1940. godine u srpskoj pravoslavnoj obitelji u selu Velika Žuljevica pod Kozarom. Godine 1942., za vrijeme kozaračke ofenzive, ustaše su strijeljali njenu majku Vidu, a jednogodišnju Božidarku zajedno s tisućama kozaračke djece prognali, prvo u logor za djecu u Sisku, a zatim u prihvatilište Crvenog križa u Zagrebu.

Tu su je usvojili Katarina i Stjepan Frajt, supružnici bez djece, koji su je odgojili kao svoju i dali joj prezime. Bojanu je dobila u braku s autorom i producentom Borisom Gregorićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.