Bora Čorba o svojoj pjesmi koja mu je bila najdraža: Bez nje ne bi bilo Riblje čorbe

Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages/PIXSELL

BORA Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, osnivač je i frontmen rock grupe Riblja čorba, jedne od najpoznatijih rock grupa na prostoru bivše Jugoslavije. Bora Čorba je autor nekih od najvećih hitova benda, pjesme je napisao, uglazbio i otpjevao.

S njom je često završavao koncerte

Jednom prilikom otkrio je koja mu je njegova pjesma bila najdraža. Riječ je o pjesmi Pogledaj dom svoj, anđele, kojom je Riblja čorba često završavala svoje koncerte. Ova pjesma, objavljena na albumu Istina iz 1985. godine, odmah je postala jako popularna.

Proglašena je hitom godine, a 1995. magazin Standard ju je proglasio hitom desetljeća. Bora Đorđević je u intervjuu za magazin Rock odabrao upravo ovu pjesmu kao svoju najbolju, prenosi City Magazine.

"Ona mi predstavlja više od pjesme"

"Ona podrazumijeva sve! Ali znači i jednu veliku satisfakciju. Da nije bilo te pjesme, ne bi više bilo ni Riblje čorbe. Kada su Bajaga i Rajko otišli, nastao je proces naše opće sahrane. To je ujedno bila prva pjesma koju je vježbala nova postava. Čim smo je snimili, znao sam što imamo u rukama. Ni za pedalj se nisam prevario u procjeni njezine značajnosti", poručio je.

"Kada su mi u Jugotonu priopćili da se ta pjesma iz stotinu razloga ne može naći na ploči, odlučno sam rekao: 'Ma ne dolazite u obzir!' Stavio sam je odmah pod ruke, vratio se u PGP RTB i oni su je prihvatili, iako je i njima bila pomalo škakljiva. I danas, poslije toliko vremena, uživam dok je pjevam. Ona mi predstavlja više od pjesme i označava moj zaokret u pisanju tekstova. Postao sam malo čudniji, slobodniji i drugačiji nego u ostalim pjesmama", rekao je svojevremeno Bora Čorba.

Borio se s jakom upalom pluća

Podsjetimo, vijest o smrti Bore Đorđevića objavila je njegova grupa Riblja čorba.

"Poštovani prijatelji, s tugom i žalošću obavještavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki", stoji u Facebook objavi Riblje čorbe.

Bora je najprije završio u bolnici u Ljubljani zbog jake upale pluća, a onda mu se pogoršalo stanje te je stavljen na respirator. Grupa je ranije otkazala sve nastupe zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.