Bosanskohercegovačka blogerica koja živi u Turskoj: Potres je bio jak, dugo je trajao

Foto: Instagram

BOSANSKOHERCEGOVAČKA blogerica Naida Bojnakova, koja već sedam godina živi u Turskoj, na Instagramu se osvrnula na tamošnji potres.

"Svima koji mi pišete i koji ćete mi pisati želim se zahvaliti. Mi smo hvala Allahu dobro, bilo je zaista strašno, mi smo koliko-toliko blizu pogođene regije i osjetili smo jak potres koji je jako dugo i trajao. Ako je nama bilo strašno mogu misliti kako je u pogođenim dijelovima", napisala je Naida koja živi u Alanyi, koja se nalazi na jugu Turske i relativno blizu potresom pogođene regije.

"Puno je poginulih i puno srušenih zgrada, hotela, bolnica. Ekipe još uvijek izvlače ljude ispod ruševina. Ne znam što da kažem, osim da mi je toliko žao ovih ljudi i ove zemlje što svako malo prolazi kroz neke nesreće", dodala je.

Podsjećamo, potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi više od 670, a tisuće su ozlijeđene. U tijeku je velika akcija spašavanja.

Pročitajte više