Bowiejev sin podijelio dirljivu poruku očevog liječnika: "Vaša smrt nije slučajnost"

Foto: HINA

MNOGI još dugo neće preboljeti odlazak Davida Bowieja, no ipak će najviše nedostajati svojoj obitelji. Davidov sin, Duncan Jones, na svojem je Twitteru podijelio priču liječnika koji se brinuo za slavnog glazbenika te je tako pružao nadu, ali i inspiraciju i drugim ljudima koji boluju od teških bolesti.

Na britanskoj stranici medicinskog magazina konzultant za palijativnu skrb dr. Mark Taubert, napisao je otvoreno pismo o svojem pacijentu Davidu Bowieju.

'Ja sam doktor palijativne skrbi i ono što ste napravili u vremenu prije svoje smrti imalo je nevjerojatan učinak na mene i mnoge kolege s kojima radim. Za mene, činjenica da je vaša mirna smrt kod kuće koincidirala s izlaskom vašeg albuma, sa svojom porukom, nije slučajnost. Sve ovo je pomno isplanirano, kako bi postala smrtna umjetnost. Glazbeni spot za 'Lazarusa' jako je dubokog značenje, a mnoge od scena će značiti različite stvari nama svima; za mene one predstavljaju bavljenje prošlošću kada se suočavate s neizbježnom smrću", piše dr.Taubert koji je osvrnuo i na svoju dugu pacijenticu koja isto tako boluje od raka.


"Razgovarali smo o vašoj smrti i glazbi te smo zbog toga pričali o mnogim teškim temama o kojima se ne može jednostavno diskutirati s nekim tko se suočava s vlastitom smrću. Ustvari, vaša je priča postala način da nas dvoje pričamo vrlo otvoreno o smrti... Pričala je o vama i koliko voli vašu glazbu... I ona je imala sjećanja i mjesta i događaje kojima ste vi dali glazbenu pratnju... Pitali smo se tko je bio prisutan kada ste vi uzeli svoj posljednji dah i je li netko bio prisutan te je li vas držao za ruku.

Vjerujem da je to bio dio vizije koju je ona imala vezane za svoju smrt i da joj bilo važno da to izrazi, a vi ste joj dali mogućnost da se izrazi na jedan vrlo osoban način i to meni, strancu", poručio je liječnik čija je priča dirnula mnoge.


Slavni glazbenik David Bowie umro je 10. siječnja 2016. samo tri dana nakon što je proslavio 69. rođendan i objavio novi album "Blackstar". Svoju bitku s rakom jetre je krio, no ostao je velika inspiracija svojim mnogobrojnim obožavateljima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.