Britanci nahvalili hrvatski grad: "Manje poznato mjesto s kristalnim morem"

Foto: Shutterstock

Britanski portal Express u jednom od posljednjih članaka raspisao se o Makarskoj, koju opisuju kao "manje poznati hrvatski grad s kristalnim morem".

"Na pjenušavim obalama hrvatske dalmatinske obale nalazi se ljetovalište za koje, iako je iznimno popularno, možda niste čuli. Iskreno, nisam čula za njega prije nego što smo početkom ovog mjeseca počeli planirati putovanje u Hrvatsku", napisala je autorica članka i dodala kako je idealno što je Makarska udaljena samo jedan sat vožnje od Splita i samo dva i pol sata vožnje od Dubrovnika. 

"Glavna atrakcija su plaže"

"Makarska rivijera proteže se na 60 km između mjesta Brela i Gradac, a smještena je podno planine Biokovo, koja je toliko prostrana da se na trenutke možete osjećati kao da ste na setu nekog filma. 

Bujno zelenilo probija se od Makarske prema planini čineći ovo područje savršenim odredištem za ljubitelje prirode, entuzijaste biciklizma i ljubitelje planinarenja. Okrenite se na drugu stranu i dočekat će vas pogledi na kristalno čisti Jadran", dodala je i naglasila da se od Makarske lako može doći do Brača i Hvara.

Istaknula je da se u Makarskoj mogu pronaći dobri restorani, kafići i barovi te razni butici. "Međutim, glavna atrakcija su ipak plaže. Iako je Makarska popularna među Europljanima, britanskih turista primijetili smo daleko manje nego u Splitu i Dubrovniku. No to ne znači da ih neće doći još", zaključila je autorica članka.

U tekstu se navodi da uopće nije problem doći iz Ujedinjenog Kraljevstva u Makarsku. Iako Makarska nema vlastitu zračnu luku, iz Velike Britanije se avionom može doći u Split i potom javnim prijevozom do Makarske.

Britanci nedavno nahvalili i Split

Inače, Express je nedavno objavio i članak o Splitu, u kojem su napisali da je ovaj grad mnogima favorit zbog "svoje tradicije jednostavnog života i izvrsne hrane". Prednosti Splita su, navode, stari grad, restorani i barovi te blizina primamljivih dalmatinskih otoka.

"Lijepi gradić također je dom jedne od najboljih plaža u Hrvatskoj", pišu. Osim toga, istaknuli su Dioklecijanovu palaču, katedralu Svetog Dujma, zvonik, zelenu tržnicu prepunu štandova i Rivu, gdje se nalazi niz barova.

"Ipak, ljepote Splita tu ne prestaju. Također se mogu pohvaliti zelenim površinama poput Marjana, a u blizini je i nekoliko dobrih plaža kao što su Bačvice i Kasuni. Do Splita se jeftino i brzo dođe iz Ujedinjenog Kraljevstva jer mnoge zračne luke nude direktne letove", pišu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.