Britanci zaključili: Dubrovnik je mjesto koje morate vidjeti i u njemu biti viđeni!

BRITANSKI Daily Mail raspisao se o Dubrovniku. Prelijepi biser Jadrana još jednom prima hvalospjeve na račun svoje ljepote i šarma. "Šarmantna hrvatska luka postala je mjesto gdje se odmaraju zvijezde A-liste, a to nije loše budući da smo prije samo dvadeset godina mogli na televiziji gledati snimke ratnog Dubrovnika", piše spomenuti britanski medij. Nabrojali su zatim neke od najpoznatijih zvijezda koje su posjetile Dubrovnik u posljednje vrijeme.

Slavni posjetitelji Dubrovnika

Mogli smo svjedočiti kako Ashley Judd snima seriju po Stradunu, a prošle godine svi mediji raspisali su se o posjeti Beyonce i Jay Z-ja. Uživao je na jugu i Mickey Rourke. Jedna od legendarnijih priča spominje Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, koji su uživali u svoj dekadenciji grada tijekom sedamdesetih. Tada, sedamdesetih, zvijezde su boravile u hotelu Excelsior, a danas isto rade i u Hiltonu. Britanska novinarka posjetila je i Gil's te čula kako su ga nedavno posjetili Tom Cruise te Owen Wilson, a pohvalila je i delicije koje je u Dubrovniku jela.

"Ono što najviše privlači je stari dio grada"

"Naravno, Dubrovnik nije mjesto koje svoju renomiranost duguje isključivo sjaju i blještavilu novih lokacija. Ono što najviše privlači je stari dio grada, čija povijest seže do u trinaesto stoljeće", napisala je novinarka. Fascinirala se i klapama, ali svoje čitatelje upozorila je na gužve koje vladaju Dubrovnikom u srcu sezone, kada je Stradun skoro pa neprohodan.

"Transformira se u modernu i glamuroznu destinaciju"

Za kraj putovanja, novinarka je otišla i u Konavle, te posjetila tamošnji restoran, Konavoske dvore, koji su je oduševili. "Jasno je da ovaj sjajni grad ima veliko povijesno i kulturno značenje kojeg se drži, no u isto vrijeme pomalo se transformira u modernu i glamuroznu destinaciju koju treba vidjeti i u istoj biti viđen", zaključila je novinarka Daily Maila u svom poetičnom opisu Dubrovnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.