Britanka koja glumi Whitney Houston: "Uloga je utjecala na moje mentalno zdravlje"

Foto: Press

PRIJE nekoliko dana u kinima se počeo prikazivati film Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, američka biografska glazbena drama bazirana na životu i karijeri američke pop pjevačice i glumice Whitney Houston. 

Britanska glumica Naomi Ackie u filmu glumi glazbenu divu. Whitney je bila ovisna o drogama te je preminula u dobi od 48 godina od predoziranja, stoga su sati provedeni u ulozi pjevačice ostavili traga na Naomi i morala je uzeti pauzu od snimanja.

Uloga ju je iscrpila

"Snimanje je utjecalo na moje mentalno zdravlje. Morala sam uzeti pauzu od snimanja i od Whitney koja je bila duga otprilike mjesec dana. Stalno je bio prisutan neki osjećaj hitnosti i intenziteta kojeg sam se, srećom, sada oslobodila", rekla je Naomi, piše The Sun.

 

Prije ove uloge, Naomi je bila najpoznatija po svojim ostvarenjima u Ratovima zvijezda: Uspon Skywalkera te The End Of The F***ing World. Prije pet godina gotovo je odustala od glumačke karijere. Nakon debija u Lady Macbeth, Naomi se borila da dobije sljedeću ulogu, a pored glume radila je u vinskom baru u The Crystal Maze Experienceu u središtu Londona.

Gotovo odustala od glumačke karijere

"Bila sam stvarno potištena, bila sam stvarno švorc. Završila sam snimanje Lady Macbeth i ništa se nije dogodilo. Vratila sam se svom sporednom poslu", rekla je Naomi. U to vrijeme živjela je s ocem te je odlučila da će odustati od glume ako u narednih godinu dana ne ostvari dobru ulogu.

"Rekla sam svemiru: 'Gledaj, dat ću ti godinu dana. Ako ne dobijem znak, dobro, smislit ću nešto drugo. Sposobna sam to učiniti'", prepričala je glumica. Nakon toga dobila je ulogu u Ratovima zvijezda. Kada je dobila ulogu Whitney, bilo je raznih reakcija, a mnogima je smetalo što Britanka glumi Amerikanku. 

"Ne zapošljavaju me zato što sam Britanka ili što god, zapošljavaju me zato što nudim uslugu. Dobra sam u svom poslu i imam integritet kada su u pitanju ove stvari", objašnjava Naomi te dodaje da pokušava što manje brinuti o tome što ljudi misle o njoj.

Istraživala nastupe Whitney Houston

Otkrila je i što misli o Whitney Houston. "Imala je jedan od najčudesnijih glasova na svijetu. I još uvijek ima, do dan danas. Ali bila je isto tako čovjek kao i ja. Imala je mnogo sukoba, baš kao i ja, svađala se sama sa sobom, imala problema kao i bilo tko drugi", rekla je Naomi. 

Mjesecima je istraživala Whitneyine nastupe prije nego je počela snimati film. "Mislim da sam sve vidjela na YouTubeu bezbroj puta, i to je postalo poput zatvora. I što je smiješno, to obično nije način na koji ja pristupam ulozi", rekla je.

Iscrpljivali su je dugi sati i odluka da mora odglumiti savršeno. Naomi se bojala da njezina interpretacija Whitney na ekranu neće ispuniti očekivanja publike i da će je kritičari osuditi. Dva tjedna prije završetka snimanja Naomi je zaključila da ne treba sve biti savršeno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.