Časna sestra katoličkoj školi ukrala preko pet milijuna kuna zbog ovisnosti o kocki

Foto: YouTube (Na fotografiji nisu događaji i osobe iz teksta)

UMIROVLJENA 79-godišnja časna sestra Mary Margaret Kreuper priznala je kako je tijekom deset godina ukrala preko pet milijuna kuna katoličkoj školi St. James u Kaliforniji u kojoj je radila kao ravnateljica. 

Pronevjerila je novac koji je u školu uplaćen za školarine ili donacije kako bi financirala ovisnost o kockanju i velike račune na kreditnim karticama. 

Krivotvorila je mjesečne i godišnje financijske izvještaje te novac s računa škole prebacivala na drugi račun iz kojeg su se odvajale naknade za troškove života redovnica koje su radile u školi, ali je određene iznose isplaćivala i sebi.

Slučaj je otkriven kad je 2018. godine Kreuper otišla u mirovinu, a prethodno je zaposlenicima škole naredila da izmijene i unište financijske dosjee, piše Guardian. 

Njeno suđenje počinje 1. srpnja ove godine, a mogla bi dobiti i do 40 godina zatvora. "Preuzela je potpunu odgovornost za sve što je napravila i surađivala je s policijom. Boluje od mentalne bolesti koja joj utječe na procjenu vlastitih postupaka", stoji u službenoj izjavi njenog odvjetničkog tima.

Inače, Kreuper se s 18 godina zavjetovala na siromaštvo i provela 59 godina kao redovnica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.