ŠTO JE Uskrs bez šarenih pisanica? Ekipa s Index Recepata bacila se na posao i bojala pisanice na tradicionalan način.
Ako ste i vi pobornik takvog načina ukrašavanja jaja, na pravom ste mjestu. Od vina preko cikle do luka - isprobali su sve.
Vrijeme: 170 minuta
Porcija: 20 pisanica
U lonac stavite jednu litru crnog vina te ubacite četiri jaja. Kuhajte 30 minuta. Skinite s vatre i ostavite da se jaja ohlade (još uvijek u vinu). Nakon nekog vremena ih izvadite i stavite na papir kako bi se upio višak boje.
U lonac ulijte vodu te dodajte ocat i kurkumu. Promiješajte pa kad tekućina požuti, dodajte jaja. Kuhajte 20 minuta. Ostavite jaja (još uvijek u tekućini) da se ohlade. Nakon nekog vremena ih izvadite i stavite na papir kako bi se upio višak boje.
Na jaja naslonite po list biljke te zatim čvrsto zavežite u najlonku. Za to vrijeme stavite ljuske luka da se kuhaju u vodi. Kad tekućina potamni dodajte jaja i kuhajte 20 minuta. Ostavite jaja (još uvijek u tekućini) da se ohlade. Nakon nekog vremena ih izvadite, prerežite najlonke i uklonite list s jaja. Jaja stavite na papir kako bi se upio višak boje.
Na jaja naslonite po list biljke te zatim čvrsto zavežite u najlonku. Ciklu naribajte te stavite u lonac i prelijte vodom. Promiješajte. Kad tekućina potamni, dodajte jaja i ocat. Kuhajte 20 minuta. Ostavite jaja (još uvijek u tekućini) da se ohlade. Nakon nekog vremena ih izvadite, prerežite najlonke i uklonite list s jaja. Jaja stavite na papir kako bi se upio višak boje.
Na jaja naslonite po list biljke te zatim čvrsto zavežite u najlonku. Kupus narežite te stavite u lonac i prelijte vodom. Promiješajte. Kad tekućina potamni, dodajte jaja i ocat. Kuhajte 20 minuta. Ostavite jaja (još uvijek u tekućini) da se ohlade. Nakon nekog vremena ih izvadite, prerežite najlonke i uklonite list s jaja. Jaja stavite na papir kako bi se upio višak boje.