Cirque du Soleil: Corteo spreman za  premijeru, ne kasnite na početak!

Foto: Press

ARTISTI Cirque du Soleil su spremni prezentirati svoj izvrsnu predstavu gledateljima u Spaladium Areni. Premijerna predstava je u petak 20. svibnja 2022., a dan nakon u subotu je repriza ove mediteranske životne priče. Predstave su zakazane za 19:30h i važna obavijest za sve posjetitelje je da će predstava početi točno u 19:30 i ne smije se zakasniti na predstavu! Dođite na vrijeme.

U priči koja slavi život je centralan figura klaun koji vidi svoj sprovod, ali u biti sagledava kako je proveo svoj životni put. Priča je lirska, pozornica impresivna (sve je ručno napravljeno), umjetnicu su željni nastupa jer dvije godine zbog pandemije nisu nastupali! Tako da je Split ima istinski premijerni nastup.

"Sretni smo u Splitu, sve isplanirano smo napravili i sad smo uzbuđeni za ova dva nastupa. U pozitivnoj smo tremi! Baš se veselimo našem novom početku. Ovo je fantastična priča o slavljenju života, točke u predstavi su izvrsne, kostimi nevjerojatni i jedva čekamo da se pokažemo publici u Spaladium Areni" istakla je Alison Crawfor, umjetnička direktorica Cortea.

Udomaćili su se u Splitu, pa su iskoristili priliku i otišli do spomenika Grguru Niskom i Vitorino je za sretan novi početak dotaknu famozni prst Grgura. Njegov dolazak izazvao je oduševljenje i Splićana i stranih gostiju!

Vratimo se malo predstavi Corteo: Klaun slika svoj vlastiti sprovod koji se odvija u karnevalskoj atmosferi, nad kojim bdiju tiho brižni anđeli. Suprotstavljajući veliko s malim, smiješno s tragičnim i magiju savršenstva sa šarmom nesavršenosti, predstava ističe snagu i krhkost klauna, kao i njegovu mudrost i dobrotu, kako bi ilustrirala dio čovječanstva koji je unutar svakog od nas. Glazba postaje lirska i razigrana noseći Cortea kroz bezvremensko slavlje u kojem iluzija dodiruje stvarnost.

Miješajući iluziju i stvarnost artisti publiku odvede u jedan novi svijet i nitko ne može izaći s predstave ravnodušan. Uostalom 10 milijuna ljudi je pogledalo ovu predstavu, a u nekom zemljama kao u Japanu koliko god predstava izvedu sve su rasprodane.

"Zanimljivo je bilo pratiti sve ove dane pripreme za jedan od najzanimljivijih showa u svijetu. Organizacijski je ovo nevjerojatno, a i iskreno stvarno nam imponira da su izabrali Spaladium Arenu kao dom za pripreme nove europske turneje?! I mi jedva čekamo premijerni nastup, a moramo još jednom istaknuti da se ne smije zakasniti na početak predstave!" poručuju iz Spaladium Arene.

Prva predstava i to premijera je u petak, a druga je u subotu s početkom u 19:30h. Ulaznice možete kupiti u sustavu Adriaticket, a na blagajni arene od 10h do početka predstave. Možemo samo poručiti nemojte propustiti Corteo!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.