Cirque du Soleil s Corteom donosi u Split mediteransku priču o životu

Foto: Press

U SPALADIUM Areni sve je spremno za premijerno izvođenje predstave Corteo. Ansambl Cirque du Soleil više od mjesec i pol dana se u Splitu pripremao kako bi u svijet arena vratio magiju ove izvrsne priče gledateljima!  Ovu bezvremensku priču treba pogledati, a ima mediteranski štih i priča je o klaunu koji vidi svoj sprovod. Međutim, ova priča slavi njegov život, mnogo je ljubavi, sreće, zadovoljstva u ovoj povorci (Corteo).

"Ovo je izvrsna predstava, ja sam od samog početka u njoj, ima 17 godina da sam sa Corteom. To vam je jedna iskrena priča, lirska, evo mogu reći jedna mediteranska priča. U njoj se slavi život, a uvijek izazove emocije kod publike. Niko nikad nije bio ravnodušan. Sad je iza nas duga pauza, više od 2 godine nismo nastupali i ovo je prava premijera. Malo smo i uzbuđeni" ispričao je Mauro Mozzani – klaun oko kojeg se vodi cijela priča ove atrakcije. I još je dodao:
"U Japanu i Južnoj Americi su ludi za ovom predstavom, sve predstave su rasprodane, a gledatelji emotivno proživljavaju svaku sekundu događanja na pozornici!"

Cirque du Soleil ili što na francuskom znači "Cirkus Sunca" kanadska je tvrtka za zabavu i najveća suvremena cirkuska grupa na svijetu. Osnovana je 1984. godine i od tada niže brojne nagrade kao što je Primetime Emmy Awards i Gemini Awards, a također imaju i svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. U biti najveći je brend u svijetu zabave, a organizacijski i produkcijski je svijet za sebe.

U Spaladiumu su se udomaćili, imaju svu potrebnu infrastrukturu i dovoljno prostora za sve svoje potrebe. Od prostora za šivanje, šminkanje, teretane, masaže…  

Pozornica je nevjerojatna, smještena je u sredini arene, a zbog specifičnosti pozornice je ograničen broj gledatelja na 5000(kapacitet je 12.000). Svi kostimi, zavjese, su ručno izrađeni, a glazba se izvodi u živo! Dodat ćemo i da su predstave u petak (20.svibnja 2022.) i subotu (21.svibnja 2022.) s početkom u 19.30 sati (ne smije se zakasniti na početak predstave). Corteo je predstava koja se mora pogledati.

"Sretni smo u Splitu i veselimo se našem novom početku. Ovo je fantastična priča o slavljenju života, točke u predstavi su izvrsne, kostimi nevjerojatni i jedva čekamo da se pokažemo publici u Spaladium Areni. Ovdje nam je baš dobro" istakla je Alison Crawfor, umjetnička direktorica Cortea. 

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Adriaticket i na blagajni Spaladium Arene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.