CMC Vodice: Predstavljamo prvih 16 izvođača čije pjesme možete čuti na radio postajama

OD DANAS na radio postajama možete poslušati 16 pjesama s nadolazećeg CMC Festivala Vodice 2010.

Festival će se održati 18. i 19. lipnja ove godine. Prvi dan festivala odvijat će se na tri pozornice smještene na rivi i u samom centru grada Vodica, a drugi dan predstavlja revijalni dio i zapravo je centralna večer festivala.

Antonija Šola "Prevelika Kazna"

Ova studentica Hrvatskih studija javnosti je poznata po ulozi u domaćoj sapunici "Zabranjena ljubav". Dok ne glumi, bavi se glazbom te sudjeluje u humanitarnom akcijama. Objavila je dva albuma, "Anđele" iz 2007. te dvije godine kasnije "Gdje je srce tu je dom". "Prevelika kazna" je pjesma s njezina drugog albuma i povezana je s Antonijinim otkrićem plesa i latinoameričkih ritmova. Radi se o prepjevu velikog hita "Tantita Pena" meksičkog pjevača Alejandra Fernandeza, a u jednoj glazbenoj rečenici gostuje i njezin partner iz showa Ples sa zvijezdama Hrvoje Kraševac.

Bojan Jambrošić "Sasvim sam"


Bojan je postao zvijezda nakon što je od 4 tisuće prijavljenih kandidata proglašen pobjednikom u showu Hrvatska traži zvijezdu. Nakon pobjede održao je spektakularni koncert u rodnom Čakovcu, a u rujnu 2009. počinje snimati prvi studijski album nazvan "Bolji od ljubavi". Uz aktivan rad u studiju, sudjelovao je u nizu humanitarnih akcija te je nakon brojnih nastupa i radijskih gostovanja prošlu godinu zaokružio velikom koncertnom promocijom albuma.


Colonia "Stranac"


Vjerojatno najpopularnija dance grupa u Hrvatskoj osnovana je davne 1996. godine u Vinkovcima prema čijem je latinskom nazivu i dobila ime. Prvi singl grupe bio je "Nek´vatre gore sve" i publika ga je odlično prihvatila. Nakon toga izdan je njihov prvi album "Vatra i led" kojim su osvojili domaću dance scenu, a idućim albumima, gažama i nagradama svrstali su se u jednu od najuspješnijih domaćih grupa.

Crvena jabuka "Lagano umirem"


Početkom 80-ih u Sarajevu se formirao tada novi glazbeni pokret nazvan "new primitives" u sklopu kojeg je osnovana i Crvena jabuka. U originalnoj postavi svirali su Dražen Ričl Zijo (solo gitara i vokal), Zlatko Arslanagić Zlaja (ritam-gitara), Dražen Žerić Žera (klavijature i prateći vokal), Aljoša Buha (bas-gitara) i Darko Jelčić Cunja (bubnjevi). Svoj prvi album pod nazivom "Crvena jabuka" bend izdaje 1986. godine. Rat je nakratko prekinuo njihovu karijeru, ali su se ponovno okupili 1995. godine s novom postavom (Žera, Cunja, Krešo, Mario Vuković-Jimmy, Danijel Lastrić, Nikša i Dilajla) i krenuli na turneju po Europi.

Dalmatino "Grana o smokve"


Klapa Dalmatino do sada je izdala tri albuma, "Cukar i sol" iz 2002. godine, "Dobro jutro" iz 2003. te "Lipa rič" šest godina kasnije. Nastupali su na brojnim glazbenim festivalima poput Hrvatskog radijskog festivala i Splitskog festivala, a veliki su miljenici i publike i kritike. U Vodicama će se predstaviti s pjesmom "Grana o smokve".

Đani Stipanićev "Ti si moje sve"

Đani je vrstan je bariton-tenor. Odrastao je u Šibeniku, a živi u Zagrebu, gdje je od 2002. godine na stalnom angažmanu kao solist u kazalištu Komedija. Pjevao je u mnogim mjuziklima i vokalnim ansamblima, a karijeru je započeo u klapi Dalmati s kojom je u 13 godina zajedničkog rada ostvario brojne suradnje. Dobitnik je raznih festivalskih nagrada, a 2007. bio je nominiran za
najboljeg debitanta na "Porinu". Pjesma "Ti si moje sve" skinuta je s istoimenog albuma, novog Đanijeva uratka nakon trogodišnje pauze.

Dražen Zečić "Od duga do duga"


Svoju glazbenu karijeru započeo je početkom 1990-ih kao tekstopisac. Pisao je pjesme drugim poznatim pjevačima, kao što su Mate Bulić, Zlatko Pejaković te Mate Mišo Kovač. Njegov prvi pjevački uspjeh je pobjeda na Splitskom festivalu zabavne glazbe 1993. s pjesmom "Govore mi mnogi ljudi". S pjesmom "Od duga do duga" predstavit će se publici u Vodicama.

Feminnem "Baš mi je dobro"

Hrvatske predstavnice na ovogodišnjem Eurosongu, Nika Antolos, Neda Parmać i Pamela Ramljak, nastupat će u Vodicama s pjesmom s njihova posljednjeg albuma. S obzirom na to da se festival u Vodicama održava nakon izbora za pjesmu Europe, nadamo se da će Feminnemke na njemu nastupiti kao nove pobjednice Eurosonga.



Hari Rončević "Vonj od mora"

Hari je jedan od najzanimljivijih i najautentičnijih autora i pjevača koje je Split dao devedesetih godina. Široj javnosti prvi se put predstavio 1994. na Melodijama Hrvatskog Jadrana, kada je za svoju pjesmu "Getanin" osvojio 1. nagradu struke, ali i simpatije publike. Iste godine izdaje i svoj album prvijenac "Buntovnik s razlogom", potvrđujući njime svoj osebujni glazbeni izričaj. Autor je niza nagrađivanih pjesama s različitih festivala na kojima je tijekom posljednjih godina nastupao.

Karma "Party do zore"

Popularnu grupu iz Umaga, osnovanu 1999. godine, čine Majda Šušelj Tara, Josip Miani Pipi i Nenad Čirjak Neno DJ. Prvi singl grupe "Reci mi ne" zaintrigirao je ljubitelje dance scene, a prvi im je album "Sedam dana" donio brojne obožavatelje. Njihov je inozemni uspjeh vjerojatno veći od onog kod kuće, a da je tako, dokazuje i "Karmamanija" koja je svojevremeno vladala u Češkoj. Nastupali su i u Aziji, a trenutno rade na svom novom albumu.


Luka Nižetić "Otkada te ljubim"

Album prvijenac "Premijera" objavljen 2005. godine obilježio je "službeni" početak karijere ovog simpatičnog Splićanina. Pjesmi "Proljeće" je za dlaku izmakla pobjeda na Dori, ali je dospjela među prve tri najslušanije skladbe u eteru domaćih radiopostaja. U međuvremenu uz koncertne nastupe Luka pobjeđuje u TV showu Ples sa zvijezdama i javnosti predstavlja još jedan svoj talent. Upornost, ustrajnost, iskrenost, neopterećenost stilskim ladicama i pravilima u glazbi ono je što Luku izdvaja od ostalih te zbog čega uživa status audiovizualne atrakcije.

Marko Tolja "Sad nam je mrak"


Mladi Riječanin je svoje glazbeno obrazovanje započeo rano, prvo uz pomoć svoga strica, poznatoga riječkog glazbenika Davora Tolje, a kasnije završava i u glazbenoj školi. Prvi glazbeni nastup ostvario je 1995. godine u duetu s Lenom Stojiljković i pobijedio na dječjem festivalu Mikić '95 s pjesmom "Ča smo mi". Ovaj strastveni ljubitelj swinga ima više glazbenih, tj. pjevačkih uzora, među kojima su i Frank Sinatra te, generacijski bliži, Michael Buble.   

Maslina "Sad mi je ža´"

Klapa Maslina jedna je od najpoznatijih klapa sa šibenskog područja. Njihova karijera traje već punih 20 godina. Predvođena sjajnim tenorom i solistom klape Brankom Bubicom, klapa Maslina je bez obzira na pomak od izvorne dalmatinske pjesme k popularnoj glazbi uspjela zadržati mediteranski, dalmatinski stil s viskom razinom interpretacije. Klapa je nastupala na brojnim festivalima i dobitnica je raznih priznanja, a slavni je Arsen Dedić za njih jednom prilikom rekao: "Klapa Maslina legitimni je sljednik najboljeg u šibenskom pjevanju, od taverne do koncertne dvorane".

Robert Čolina "Sve što želim jesi ti"


Robert je počeo pjevati s deset godina, nastupao je u školskom zboru i folklorom ansamblu, svirao gitaru te učio i prve plesne korake. Sa 16 godina osnovao je svoj prvi bend, a nastupao je i na raznim modnim revijama kao maneken i plesač. Od 1994. godine jedno je kratko vrijeme bio član grupe Mate Bulića, a nedugo zatim postaje frontmen grupe Cibalia s kojom je nastupao po dijaspori.

Tedi Spalato "Kako da se pomirim"

Ovaj je splitski kantautor dalmatinske zabavne glazbe, skladatelj, instrumentalist, glazbeni producent i dobitnik Porina najpoznatiji po tihim dalmatinskim šansonama s intimnim poetskim tekstovima. Kritičari njegovu glazbu opisuju kao spretan spoj klasične dalmatinske pjesme, šansone, jazza i world music elemenata. Iza sebe ima nekoliko nastupa na domaćim i inozemnim festivalima zabavne glazbe, a najvjerniji je Splitskom festivalu, na kojem se pojavljuje od 1980-ih.

Žanamari "Ljubav"


Žanamari je rođena 1981. u Tučepima, a već kao mlada postizala je zapažene rezultate na natjecanjima mladih pop pjevača. Nakon Njemačke, gdje je surađivala s mnogim producentima R’n’B i house glazbe, vratila se u Hrvatsku gdje je izdala svoj prvi singl “Treba mi snage za kraj”,a nedugo zatim i svoj prvi album "Žanamari".






 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.