Čovjek s pi*kom na glavi bio je glavna zvijezda katolibanskog derneka u Splitu

Foto: Index

GLAVNA zvijezda jučerašnjeg desničarskog prosvjeda protiv IK u Splitu bio je gospodin s "vaginom" na glavi, a riječ je o Josipu Mateši koji je prošle godine dobio nagradu Vodica za životno djelo, što je najviše priznanje na razini Grada koje se dodjeljuje za doprinos razvoju kulture, humanosti, duhovnosti, političkog i javnog života.

Iako je jasno kako Mateša na glavi ne nosi pičku nego jaram, odnosno napravu koja služi za uprezanje životinja u kola ili plug, mnoge je taj objekt asocirao na ženski reproduktivni organ. Što vi mislite?

Mateša je samouki umjetnik, a prema pisanju lokalnih portala i predani čuvar vodičke baštine. Osim toga član je i Župnog zbora, a godinama je bio glavni organizator jaslica na otvorenom. Posebnu pažnju privukao je 2012. godine kad je u jaslice stavio lik generala Ante Gotovine za kojeg je ustvrdio da je "najveća osoba u hrvatskoj povijesti".

Bio je i u Gradskom vijeću Vodica kao predsjednik vodičke Hrvatske republikanske stranke koja je koalirala s HSP-om. I prije dvije godine o njemu se pričalo kad je u svom vrtu napravio najveću repliku Višeslavove krstionice u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.