Craft pivovara odbila točiti pivo na Rujanfestu: "Ne podržavamo buliće"

Foto: Facebook

SUTRA započinje novo izdanje Rujanfesta, koji se nakon šest godina vraća na svoju originalnu lokaciju - Bundek, s kojeg ga je Bandić potjerao 2012. godine jer, kako je rekao, "cajkama nije mjesto u Zagrebu".

Šest godina nakon te izjave, na Bundeku će nastupiti imena kao što su Haris Džinović, Mate Bulić, Maja Šuput, Željko Samardžić i drugi, a u ponudi će se pronaći i neki novi sadržaji poput kutka za craft pivo.

No jedno craft pivo na Bundeku ove godine sigurno se neće piti. Naime, zagrebačka craft pivovara Nova Runda obznanila je kako neće podržati Rujanfest na Bundeku jer smatraju da craftu tamo nije mjesto. "Pitalo nas je već par puta hoćemo li točiti na Rujanfestu - odgovor je NE. Smatramo da craftu tamo nije mjesto i da treba podržavati autorske kvalitetne i underground bendove, a ne tribjutove i Buliće", napisali su na Twitteru, a njihova objava izaziva sve više reakcija.

"Iskreno, ne znamo zašto se toliko fuzz digao oko naše izjave na Twitteru. Tko nas prati od samih početaka, već zna našu filozofiju brewanja/poslovanja. Pokazali smo to već kroz gro situacija, ali mislim da je i najveća inicijativa na tom polju sama organizacija BeerYard Festivala u Močvari. Nemojte zaboraviti i pivsko/muzičku kolaboraciju s bandom ThroaTTwisteR, ali i post koji smo napisali na tu temu 2016. godine. Samo polako ekipa i nastavite podržavati male i nezavisne - bile to craft pivovare, bandovi ili drugi mali proizvođači! Cheers", oglasili su se i na Facebooku nakon što je njihov tvit postao predmet rasprava na društvenim mrežama.

Inače, zanimljiv je i izostanak bilo kakve reakcije zabranitelja, koji su bili poprilično glasni u Karlovcu, Varaždinu i Sisku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.