Cura izbačena iz katoličke škole nakon što se na Fejsu pojavila ova njena fotka

Foto: Facebook

TINEJDŽERICA u Kentuckyju izbačena je iz katoličke srednje škole nakon što se na društvenim mrežama pojavila njezina fotografija s proslave 15. rođendana na kojoj je nosila džemper u duginim bojama i pozirala uz istu takvu tortu.

Kayla Kenney za rođendan je otišla jesti u lokalni restoran sa svojom obitelji. Njezina majka Kimberly Alford fotografirala ju je i to objavila na društvenim mrežama, a to je odmah privuklo pažnju službenika škole.

"Bila je sretna, izgledala je predivno. Kao mama, fotkala sam ju kako puše svjećice i objavila to na Facebooku", rekla je Alford za WAVE3. No obitelj nije očekivala da bi Kayla mogla biti kažnjena samo zato što je pozirala u duginim bojama.

Nekoliko dana nakon što je objavljena fotografija, 6. siječnja, ravnatelj kršćanske škole Whitefield Academy Bruce Jacobson kontaktirao je Kaylinu obitelj. "Bio je to e-mail u kojem smo obaviješteni da je Kayla izbačena iz Whitefielda zbog objave na društvenim mrežama", kaže Alford.

Škola ju je izbacila zbog slike koja "prikazuje prihvaćenost suprotnu vjerovanjima Akademije Whitefield", prenosi Daily Mail.

No sporna objava nije aludirala na povezanost s povorkom ponosa ni LGBTQ pokretom koji nosi simbol duginih boja. Alford kaže kako nije bilo skrivene agende ili značenja iza fotografije - njezina kći jednostavno je slavila rođendan.

Kodeks ponašanja škole kaže da učenici mogu biti disciplinirani i za ponašanje izvan škole ako njihova vjerovanja o seksualnoj orijentaciji nisu u skladu s vjerovanjima škole.

Alford kaže kako ne zna kako je škola došla do svojeg zaključka i žalila se na izbacivanje njezine kćeri. "Učimo djecu o tome što bi Isus napravio, što bi napravio ovdje?" rekla je majka.

Međutim, školski administratori odbili su susret s Kaylom i njenom obitelji. Kayla je bila brucošica u školi u kojoj školarina košta 7800 dolara godišnje. Škola je pristala jedino na to da se Kayla dobrovoljno ispiše iz škole kako to ne bi bilo vidljivo u njezinoj evidenciji.

Kayla sad pohađa javnu školu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.