Cura iz Južne Afrike preselila se u Hrvatsku: Ne mogu vjerovati da sama hodam noću

Foto: TikTok

TYLA Anne, tiktokerica iz Južnoafričke Republike, s dečkom se preselila u Hrvatsku, a na TikToku dijeli svoje dojmove iz nove okoline. Tyla i njezin dečko su, kaže, obišli cijelu Hrvatsku i trenutno su u Zadru, gdje žele ostati zauvijek.

"Malo je komplicirano objasniti gdje živimo. Prvo smo živjeli u Varaždinu, gdje smo počeli renovirati kućicu u kojoj planiramo živjeti. Dok smo čekali da se radovi završe, istraživali smo cijelu Hrvatsku jer još nismo znali gdje želimo zauvijek ostati.

Bili smo u Zadru, Splitu, Zagrebu... U Zadru smo već dva mjeseca i ovo nam je omiljeno mjesto. Zapravo ovdje želimo zauvijek živjeti", kaže Tyla. Par se, kaže, uskoro seli u Varaždin, gdje će ostati par mjeseci. Zatim planiraju povratak u Zadar.

"Jako volimo Zadar jer nas podsjeća na Cape Town u Južnoafričkoj Republici", dodaje.

@tyla.anne I hope this clarifies a few things! 🥰🇭🇷🇿🇦 #expatincroatia #southafrican #saffasabroad #expatlife #grwm #getreadywithme #makeup #tiktokcroatia #tiktoksouthafrica #croatian #hrvatska #varazdin #zagreb #zadar #split ♬ original sound - Tyla

Tata njezinog dečka je Hrvat

Tylu mnogi na TikToku pitaju zbog čega su se odlučili preseliti baš u Hrvatsku.

"Prvi razlog je to što moj dečko ima hrvatsko državljanstvo, njegov tata je zapravo Hrvat koji se u Južnoafričku Republiku preselio kad je bio mlađi, a onda se za vrijeme covida vratio u Hrvatsku. Drugi razlog je to što smo bili ovdje prošle godine na odmoru i potpuno se zaljubili. Čim smo se vratili u JAR, počeli smo razmišljati o selidbi", kaže.

@tyla.anne No place I’d rather be 🫶🏻🤍 #zadar #croatiatravel #croatia ♬ Sweet Disposition FeelingBlew - Feelingblew

"Volimo hranu i ljude... Hrvatska je prekrasna zemlja, ima toliko lijepih stvari u vezi s njom, pa zašto ne Hrvatska", objašnjava.

Oduševila ju je sigurnost u Hrvatskoj

Tyla uči hrvatski jezik, ali kaže da joj je jako teško.

@tyla.anne BE KIND PLS 😂🫶🏻 the pharmacist was so sweet 🥹❤️ #expatincroatia #croatia #speakingcroatian #hrvatski #errands #comewithme #southafrican #tiktokcroatia #tiktoksouthafrica ♬ original sound - Tyla

"Nažalost još ne govorim hrvatski, ali idem na satove dva puta tjedno, znam osnove i mogu izgovoriti jednostavne rečenice i razumjeti nešto malo. Hrvatski je tako težak jezik", kaže.

Sigurnost im je, kaže, jedan od glavnih razloga zbog kojih žele ostati.

"Baš mi se sviđa ovdje, volim ljude, kulturu, hranu, i što je najvažnije, volim sigurnost. Još uvijek ne mogu vjerovati da mogu sama hodati noću ulicama, za razliku od Južnoafričke Republike, gdje čak ni auto ne ostavljaš vani tijekom noći. JAR i Hrvatska dvije su potpuno različite zemlje", zaključuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.