Dala otkaz na poslu s plaćom od 90.000 eura godišnje jer su tražili da radi u uredu

Screenshot: YouTube (na fotografiji nije osoba iz teksta)

53-GODIŠNJA Felicia odlučila je dati otkaz na poslu s plaćom većom od 91.000 eura godišnje nakon što su od nje zahtijevali da se vrati u ured na puno radno vrijeme, piše Insider.

Naime, tijekom pandemije covida-19 2020., velik broj poslodavaca odlučio je uvesti rad na daljinu ili pak ponuditi takozvani hibridni model, s nekim danima rada od kuće, a drugima u uredu.

Međutim, neki su rekli zaposlenicima da se moraju vratiti u ured na puno radno vrijeme, a za jednu je radnicu to bilo dovoljno da odluči dati otkaz.

Rad od kuće

Felicia je radila kao administratorica u Arizoni, i to prema hibridnom modelu, s dva dana u uredu i tri od kuće.

Govoreći za Insider, Felicia je rekla da je otkrila da je "puno više posla" obavila u danima kada je radila od kuće jer je u uredu bilo "previše ometanja i prekida".

 

Kad je uvedena promjena kojom se nalaže svim zaposlenicima da rade puno radno vrijeme iz ureda, Felicia je izdržala oko mjesec dana prije nego što je odlučila dati otkaz.

Ispričala je kako je jednog dana zaglavila u prometu na putu do ureda i tada je shvatila da joj to više ne odgovara.

U potrazi za ravnotežom

"Znam kako raditi svoj posao. Ne moram biti u uredu da bih radila svoj posao. Samo sam znala da se ne želim vratiti na ono kako sam se osjećala prije", ispričala je.

"Napustila sam posao s godišnjom plaćom od preko 100.000 dolara i potražila radna mjesta koja imaju hibridne opcije kako bih mogla imati ravnotežu između poslovnog i privatnog života", dodala je.

Hibridni model

Felicia kaže da nije jedina osoba sa svog starog radnog mjesta koja je otišla u korist novog posla gdje postoji opcija rada na daljinu.

 

Dodala je da je spremna prihvatiti i slabije plaćen posao, sve dok joj se nudi hibridni rad, za koji kaže da joj pomaže poboljšati ravnotežu između posla i života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.