Dalmatinka za koju se šuška da je nova pjevačica Magazina: Ne prekidam svoj put

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Lorena Bućan, mlada pjevačica iz Splita, probija se na hrvatskoj glazbenoj sceni i privlači sve više pažnje javnosti. Publiku je prvi put osvojila 2018. godine u RTL-ovom talent showu Zvijezde, gdje je zauzela treće mjesto.

Godinu dana kasnije, na Dori 2019., osvojila je drugo mjesto s pjesmom Tower of Babylon. Uspoređuju je s Doris Dragović, a posljednjih se mjeseci sve glasnije govori da bi upravo ona mogla postati nova pjevačica grupe Magazin.

O svojoj karijeri, budućim planovima, kao i mogućem pridruživanju Magazinu, Lorena je progovorila za Index.

Ništa joj nije poremetilo ljetni odmor

Lorena je ovoga ljeta uživala te je uspjela spojiti posao i odmor. "Ovo ljeto je prošlo savršeno, malo sam putovala izvan Hrvatske, kupala sam se više nego ikad, imala sam nastupa, izguštala sam se, družila sam se s prijateljima. Baš je izgledalo kao pravo ljeto", otkrila nam je.

Iako su njezino ime i lice posljednjih mjeseci bili svuda, to joj nije poremetilo ljetni odmor. "Nisam to uopće tako doživljavala. Živjela sam svoj život kao i što sam ga dosad živjela", dodala je.

"U planu su nove pjesme"

S dolaskom jeseni, Lorena planira ući u novu fazu karijere te je usredotočena na nove projekte i osobne ciljeve. "U planu su nove pjesme, za mene. Također mi je plan puno više raditi i imati puno više koncerata i nastupa. A sa strane od karijere, plan mi je ići planinariti na razne planine i brda", podijelila je Lorena.

Šuška se da je ona nova pjevačica Magazina

Nedavno su se u medijima pojavile glasine da bi Lorena mogla postati nova pjevačica grupe Magazin. "Klasika kod glasina i priča od medija, uvijek znaju bolje od osobe o kojoj se priča. Ja ostajem Lorena, ne prekidam ovaj put kojim sam krenula", rekla nam je Lorena.

Kada je riječ o njezinoj ljubavi prema grupi Magazin, Lorena priznaje da joj je najdraža pjesma Istanbul, za koju veže posebne uspomene iz djetinjstva. "Moja mama je imala CD s hitovima Magazina, a ta pjesma mi je od prvog slušanja ostala u uhu kad sam bila mala. Ne samo što pjesma zvuči ludilo, veže me malo i za djetinjstvo i specifične uspomene vožnji autom", prisjeća se.

Iako joj je teško izabrati najdražu eru Magazina, Loreni je era Jelene Rozge najbliža srcu zbog brojnih pjesama koje voli pjevati.

"Svaki pjevač mora imati ono nešto što ga razlikuje"

Kad bi se našla u ulozi pjevačice Magazina, Lorena bi svakako zadržala svoj osobni stil. "Svaki pjevač mora biti jedinstven. Mora imati ono nešto što ga razlikuje za mali dio od drugog pjevača. Koju god pjesmu da obradim, od bilo koga, obradim je na svoj način, po svojem okusu te po svojoj savjesti", objasnila je.  

Što se tiče budućnosti, Lorena je usredotočena na napredovanje i širenje svoje glazbene priče. "Vidim se kako napredujem i kako pjevam ispred što više ljudi. Želim svoju priču i pjesme podijeliti sa svima, publika je ono što mi daje motivaciju. Taj osjećaj kad publika i ja pjevamo zajedno u sav glas, ne mogu opisati riječima... Osjećaj kad stojiš na pozornici je trostruko bolji", kazala je.  

Ne smetaju joj usporedbe sa starijim kolegicama

Nerijetko je uspoređuju sa starijim kolegicama te nazivaju "novom Doris", ali njoj te usporedbe ne smetaju. "Naravno da mi ne smetaju, to mogu samo shvatiti kao kompliment. Po meni je Jelena Rozga definitivno primjer svega što današnja pjevačica treba imati. Glas, stas, energiju i stav na pozornici. Nju mogu gledati i slušati neprestano", poručila je.

Na glazbenom planu, Lorena već radi na novim pjesmama. "Trebala bih čuti par novih pjesama, da vidim kako mi stoje. Do kraja godine će izaći neke nove stvari, što se tiče i moje karijere, za koje sam jako uzbuđena", otkrila nam je.  

Također je poručila da ostaje vjerna svojem glazbenom stilu, iako je otvorena za različite žanrove. "Ne trebam se puno prilagođavati. Ja slušam razne žanrove, uključujući i taj trap, tako da to za mene nisu strana područja, ipak sam i ja ta generacija. Pop i dalmatinski štih je ono što meni najviše paše za moje pjevačko izražavanje i za stil pjesama koje bih ja htjela pjevati", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.