Počinje najpoznatiji filmski festival na svijetu, otvara ga Deppov povratnički film

Foto: Press

Filmski festival u Cannesu spreman je za današnji početak, a Johnny Depp se vratio glumi filmom koji otvara slavni festival, pokazujući svoje vještine kao francuski kralj Louis XV.    

Karijera tog 59-godišnjaka u Hollywoodu je u padu usprkos njegovoj pobjedi na prošlogodišnjem suđenju za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard koje je uključivalo optužbe za nasilje u obitelji. Depp se, međutim, postepeno vraća na posao i na crvenom će tepihu premijerne večeri u Cannesu predstaviti francusku dramu Jeanne du Barry o monarhu iz 18. stoljeća koji se zaljubio u prostitutku.

 

Direktor festivala Thierry Fremaux kazao je novinarima da nije zainteresiran za Deppovo suđenje, dodajući: "Zanima me Depp glumac." Michael Douglas će također prisustvovati ceremoniji otvaranja kako bi dobio počasnu Zlatnu palmu.

Festival na francuskoj rivijeri, koji traje do 27. svibnja, uključuje niz premijera po povoljnim cijenama, uključujući Indiana Jones and the Dial of Destiny u srijedu, peti i posljednji put da će se Harrison Ford okušati kao slavni arheolog.

Martin Scorcese u subotu će predstaviti svoj najnoviji film Killers of the Flower Moon, zajedno sa zvijezdama Leonardom DiCapriom i Robertom De Nirom. Tog dana publika će vidjeti i Natalie Portman i Julianne Moore u nezavisnom filmu Todda Haynesa May December. Među 21 filmom koji se natječe za glavnu nagradu Zlatnu palmu, nalazi se rekordnih sedam redateljica, prenosi AFP.