Darko Rundek 1983.: Bijesna djevojka me je ugrizla za bedro jer sam je ostavio

Screenshot: YouTube

DARKO RUNDEK danas slavi 67. rođendan, a tim povodom u suradnji s Yugopapirom donosimo vam jedan od njegovih intervjua iz 80-ih, koji je dao dok je bio na vrhuncu svoje slave.

Svibanj 1983: Moje ime je Darko, prezime Rundek, stanujem u Zagrebu, ul. Dakićev trg br. ... i pjevač sam popularne grupe Haustor. Mislim da su i ovi podaci dovoljni za upoznavanje, a sada ću nastaviti s nabrajanjem svojih karakteristika kako biste stekli sve potrebne uvjete za pravi full-kontakt!

Dakle, težak sam mnogo, i to negdje oko 73,456 kilograma, visok 175 cm (ili 1,75 m, što već predstavlja visinu negdje "oko" dva metra) i plavook (ovo posljednje nema veze sa "plavim" porijeklom i teget bojom krvi).

Osobni znaci: ožiljak na lijevoj ruci kao posljedica dobro naoštrenog sječiva noža i ugriz na desnom bedru kao posljedica bijesa jedne ostavljene djevojke.

Rođen sam 30.01.1956. u Zagrebu, u znaku Vodenjaka, sviram, a i za pojas zadjenem još od 1970.

Tek 1979. doživljavam pravu afirmaciju i teške trenutke uz grupu Haustor gdje, kao njen vokalni solist i jedan od idejnih tvoraca radim za staž, penzijsko i invalidsko osiguranje, ha, ha, ha... (to se ja smijem, ako niste znali).

Ne volim voće (čak ni ono zabranjeno), a od jela prosto naprosto-prošireno obožavam rajčicu u svim oblicima. Ne volim vozati ljude mada sam i sam bio izvozan nekoliko puta. Valjda zato imam punog povjerenja u svoj bicikl peterobrzinac koji koristim kao prijevozno sredstvo moje malenkosti. Hobi mi je poljoprivreda.

Uzgajam sve što se može posaditi u zemlju osim onoga što na kraju isklija kao "Cvijeće zla". Kad smo već kod pjesnika, najviše volim Majakovskog i njegov "Oblak u hlačama", ne zato što mislim da je "stvar" u hlačama, već iz pravih poetskih razloga!

(Rubrika "Lični znaci", Maxi, 1983.)