Američki komičar ponovo na udaru: "Više ne mogu ni skupljati novac za djecu"

Screenshot: YouTube

UMJETNIČKA škola Duke Ellington u Georgetownu nakratko je prolongirala plan da pokrene prikupljanje sredstava za novo kazalište koje bi nazvali po komičaru Daveu Chappelleu, koji je tu školu pohađao. 

Razlog je, naravno, kontroverza koja je nastala oko njegovog najnovijeg specijala za Netflix The Closer zbog kojeg ga mnogi prozivaju za transfobiju. 

"Naša misija je poticati i inspirirati strast za umjetnošću i učenjem kod talentiranih učenika koji u nekoj drugoj situaciji ne bi imali priliku razvijati svoje umjetničke vještine. Pripremamo učenike da postanu produktivni građani globalnog društva kroz jak fokus na aktivizam i rad u zajednici. Kao obrazovna institucija koja promovira inkluzivitet, raznolikost, jednakost i pripadnost, stalo nam je do zaštite dobrobiti i digniteta svakog našeg učenika, nastavnog osoblja i zajednice. Vjerujemo i da događaj, planiran za 23. studenog, ne možemo održati, a da se prije toga ne pozabavimo pitanjima i zabrinutošću dijela članova zajednice", stoji u objavi. 

Jedna od osnivačica škole, Peggy Cooper Cafritz, željela je nazvati kazalište prema Chappelleu u kojem je prepoznala "važnog mislioca našeg vremena", ali neki su reagirali i zaprijetili da će napustiti događaj ako se komičar pojavi. 

Novi datum je 22. travnja iduće godine, a situaciju je komentirao i Chappelle koji se našalio: "Više ne mogu ni skupljati novac za djecu. Otkazuju događaje na koje nisam ni želio ići." 

Inače, komičar je godinama pomagao školi, donirao preko 100 tisuća dolara i poklonio im jedan od svojih Emmyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.