Dečko s autizmom (15) oborio Guinnessov rekord u slaganju Jenga blokova

Screenshot: YouTube

AULDIN MAXWELL15-godišnji je dečko iz Britanske Kolumbije koji je oborio Guinnessov svjetski rekord nakon što je uspio složiti čak 1840 Jenga blokova standardne veličine u jedan toranj te 900 velikih kocki u drugi. 

Daroviti 15-godišnjak, koji je u autističnom spektru, u studenom 2020. prvi je put oborio rekord u slaganju Jenga blokova naslaganih na jedan okomiti Jenga blok, a četiri mjeseca kasnije oborio je taj rekord naslagavši 1400 blokova.   

Beskrajna kreativnost 

Maxwell je otkrio za Guinnessovu knjigu rekorda kako voli kreativnost i izazove koje mu donose Jenga blokovi: "To je kao da imate jedinstveni skup blokova koji omogućuje beskrajnu kreativnost. Za mene je to inženjerski izazov, a njihovo korištenje stvarno potiče moju kreativnost."

Inspiracija za film 

Maxwell je poslužio kao inspiracija za stvaranje Hallmarkovog božićnog filma A World Record Christmas, koji je objavljen 16. studenog. Naime, Hallmarku se Maxwellova priča toliko svidjela da su odlučili snimiti film koji prati dječaka s autizmom po imenu Charlie koji se nada postaviti Guinnessov svjetski rekord s 1400 Jenga blokova.   

U dirljivom blagdanskom filmu Charlie dobiva priliku oboriti rekord na Badnjak, a njegova obitelj organizira gradsku akciju prikupljanja donacija, čiji prihod ide u korist djece s autizmom. 

Pročitajte više