Delona su nazivali glumcem s licem anđela, austrijsku glumicu ostavio preko pisma

Foto: Cinerama Releasing/AF Archive/Mary Evans/Profimedia

Alain Delon je u početku svoje karijere slovio kao jedan od najatraktivnijih i najambicioznijih mladih francuskih glumaca.

"Bio sam jako, jako, jako, jako zgodan, žene su me opsjedale od moje 18. do 50. godine", rekao je Delon jednom prilikom. Mnogi su mu tepali da ima lice anđela.

Njegova prva velika ljubav bila je austrijska glumica Romy Schneider. Upoznali su se na snimanju filma 1958. godine i ubrzo postali jedan od najslavnijih celebrity parova. Naposljetku su se i zaručili, no nakon pet godina veze Delon je prekinuo s Romy. Navodno joj je poslao pismo, u kojem joj je napisao da joj "vraća njezinu slobodu" i da odlazi u Meksiko s Nathalie. Romy je tada prerezala vene, ali je spašena na vrijeme.

"Žao mi je što se nismo vjenčali"

Nakon burnog prekida udala se za glumca Harryja Meyena, s kojim je dobila sina, no razveli su se 1973. godine. Dvije godine kasnije udala se za svog tajnika Daniela Biasinija, s kojim je dobila kćer Sarah Magdalenu. Godine 1981. preminuo joj je sin, zbog čega je počela prekomjerno piti, a kad je 29. svibnja 1982. pronađena mrtva u svom stanu, najprije se posumnjalo da si je oduzela život. Patolog Laurent Davenas utvrdio je da je preminula od srčanog zastoja.

Alain Delon i Romy Schneider

"Bila je velika ljubav mog života - prva, najjača i, nažalost, najtužnija. Žao mi je što se nismo vjenčali, no nisam siguran bi li to promijenilo njezinu sudbinu. Nisam siguran bismo li uspjeli biti sretni", rekao je svojedobno Delon.

Pokopana je u Boissy-sans-Avoiru pod svojim pravim imenom, a Delon se pobrinuo da se posmrtni ostaci njenog sina presele iz njegovog prvog groba u majčin grob.

Navodno varao suprugu Nathalie

Nathalie Barthélemy bila je francuska glumica, model, filmska redateljica i spisateljica. Nju je Delon oženio 1964. godine i zajedno su dobili sina Anthonyja. Međutim, samo pet godina poslije uslijedio je razvod. Pričalo se da je Alain Nathalie prevario s pjevačicom Nico. Tvrdilo se i da je s njom dobio sina, no glumac je to uporno demantirao. 

Alain Delon i Nathalie Barthélemy

Poslije braka s Nathalie Delon je 15 godina bio u vezi s francuskom glumicom Mireille Darc. Nakon prekida ostali su u dobrim odnosima, a glumac je uz nju bio i u posljednjim trenucima njezinog života. Preminula je, naime, u kolovozu 2017. Godine 1987. Delon je upoznao nizozemsku manekenku Rosalie van Breemens, s kojom je proveo 15 godina i dobio dvoje djece.

Njegova posljednja partnerica bila je 60-godišnja Hiromi Rollin, koju je upoznao 1992. na snimanju filma Povratak Casanove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.