Desetljeće celebrityja obilježile bradavice u prime timeu, lezbijski poljupci i psihički slomovi



PRVIH deset godina novog milenija može se, bez ikakve dvojbe, nazvati "desetljećem celebrityja". Tabloidno novinarstvo postojalo je i prije, ali internet i reality showovi stvorili su novi tip zvijezda, "instant zvijezde" ili celebrityje. U proteklom desetljeću umrle su veličine poput Kraljice Majke, u 2002. godini i pape Ivana Pavla II, u 2005. godini, ali niti jedno od njih nije imalo toliko naslovnica kao Jade Goody koja je umrla 2009. od karcinoma maternice. Jade je postala poznata samo zahvaljujući pojavljivanju u prvoj sezoni britanskog Big Brothera. Sve ostalo je povijest. Donosimo vam pregled, samo nekih, celebrity događaja koji su obilježili proteklo desetljeće.

Zvijezda romantičnih komedija i kleptomanka

Počnimo s 2001. godinom. Slatka Winona Ryder ozbiljno je ugrozila svoju karijeru kad je uhvaćena u krađi. Zvijezda romantičnih komedija ukrala je u vrijednosti 5.560 dolara u "Saks Fifth Avenueu" na Beverly Hillsu. Mlada je glumica dotad dobro zarađivala što ukazuje na to da nije krala zbog nedostatka novca, već iz nekih drugih, samo njoj poznatih razloga. Osuđena je na 480 sati društveno korisnog rada te je morala platiti kaznu. Od tada nije snimila neki značajniji film.

Afera Nipplegate

Jedna od snimki koja je svakako obilježila desetljeće je ona s otvaranja finala američkog Super Bowla 2004. godine. Janet Jackson i Justin Timberlake nastupali su zajedno te je u jednom trenutku mladi pjevač povukao dio Janetinog korzeta i otkrio njenu bradavicu. Budući da je finale Super Bowla jedan od najgledanijih TV trenutaka u Americi, bradavicu je vidjela gotovo cijela nacija. Nastao je skandal ogromnih razmjera i iako su mnogi nagađali da je incident bio namješten, televizijska kuća CBS koja je to prenosila, odlučila je ubuduće prenositi događaje s vremenskim odmakom. CBS se našao i na sudu, a slučaj još uvijek nije završen. Justin i Janet su se nekoliko puta javno ispričali zbog toga.

Scijentologija i skakutanje po kauču

Seks simbol 90-ih i muškarac kojeg je People uvrstio na listu 50 najljepših ljudi svijeta, Tom Cruise, postao je glavnim predmetom ismijavanja u ovom desetljeću. Nakon pristupanja Scijentološkoj crkvi ostalo je jasno da nešto opasno ne štima u glavi popularnog glumca. Rastao se od Nicole Kidman, a razloge propasti braka niti jedno od njih nije željelo javno obznaniti. I dok je njena karijera cvala, on je polako, ali sigurno gubio publiku i angažmane. Nakon propale veze s Penelope Cruz, prohodao je s Katie Holmes. Svoju veliku ljubav pokazao je skakućući po kauču u Oprah Winfrey showu što je začudilo i samu voditeljicu, inače poznatu po spontanim reakcijama. Javno se sukobio s Brooke Shields kad joj je poručio da nije smjela uzimati antidepresive za liječenje postporođajne depresije, a kap koja je prelila čašu bilo je rođenje kćerkice Suri Cruise. Osim što se u početku nagađalo da je riječ o posvojenom djetetu iz Mongolije, mediji se svakodnevno pitaju koliko je glumac sposoban da bude otac jer je dijete postalo hodajuća dizajnerska karikatura, s garderobom vrijednom dva milijuna dolara.

Brangelina kao tabloidni rudnik zlata

Jedan od najpopularnijih parova u Hollywoodu, Jennifer Aniston i Brad Pitt, razišli su se 2005. nakon glasina da je Brad Pitt na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smith" svoju suprugu prevario s Angelinom Jolie. Iako su ispočetka sve negirali, Brad i Angie uskoro su shvatili da je vrag odnio šalu te su priznali da su zajedno. Ubrzo su postali najveća medijska atrakcija i dobili naziv "Brangelina". Njihove zajedničke fotografije postizale su vrtoglave iznose na tržištu, a njihov zajednički život sa šestero djece u velikom dvorcu, nepresušna je tema svjetskih tabloida. I nakon pet godina, javnost se ne prestaje naslađivati pikanterijama iz njihove veze te neprestanim ljubavnim usponima i padovima "ostavljene" Jennifer Aniston.

Tamna strana Mela Gibsona

Australski glumac imao je gotovo sve. Bio je popularan, obožavan od strane žena, bogat, imao je stabilan obiteljski život i počeo je raditi svoje filmove. U samo nekoliko godina njegov ugled se srozao i od miljenika publike postao je čudak s potencijalno opasnim stavovima. Napravio je film "Pasija" koji je izazvao kontroverze u cijelom svijetu, osobito kod Židova. Nakon toga je uhvaćen kako pijan vozi i dok ga je policija privodila, opsovao je Židove te ih okrivio za sve ratove u svijetu. Uskoro su u javnost počele izlaziti informacije da je postao pripadnik fundamentalističke kršćanske organizacije te da ima velikih problema s alkoholom. Nije mu nimalo pomogla niti afera s mladom Ruskinjom Oksanom Gregorievom zbog koje se rastao od supruge te raskinuo jedan od najdugovječnijih brakova u Hollywodu. Nedavno je Oksana rodila dijete 53-godišnjem glumcu što je javnost dočekala s podsmijehom. Riječ je o Melovom osmom djetetu.

Psihički slom Britney Spears

Pop princeza uvijek je njegovala imidž dobre djevojke iz susjedstva, a u skladu s tim tvrdila je da neće imati spolne odnose prije baka. Brzo nakon prekida s Justinom Timberlakeom postalo je jasno da u tome nema niti trunka istine, jer je on sam priznao da su imali spolne odnose. Nakon njega imala je dva propala braka. Jednog s prijateljem iz djetinjstva koji je poništen nakon samo nekoliko sati, a drugi s Kevinom Federlineom. Nakon rastave od Kevina i sudske borbe za njihovo dvoje djece, Britney je pred očima javnosti doslovno propadala. Nekoliko je puta pokušala samoubojstvo te je u očaju obrijala svoju bujnu, plavu kosu, a u tom razdoblju se i prilično udebljala. Nakon samo dvije godine vratila se na scenu, vitka i dugokosa, s novim albumom "Circus" i novim zaručnikom koji joj je ujedno i agent. Jedan od trenutaka koji su obilježili desetljeće svakako je poljubac Madonne i Britney Spears na dodjeli MTV-jevih nagrada 2003. godine. Pričalo se da je pop kraljica to sama zahtijevala kako bi iskoristila popularnost nadolazeće mlade zvijezde i približila se mlađim fanovima. Zanimljivo, Madonnina karijera i dalje je postojana dok se Britney ponovo bori za svoje mjesto na top ljestvicama.

Premlaćivanje Rihanne

Početkom ove godine u javnost je procurila fotografija pjevačice Rihanne na kojoj je mlada žena brutalno isprebijana. Fotografija je šokirala čak i one koji nisu prethodno čuli za nju, a ispostavilo se da joj je teške ozljede nanio nitko drugi nego njen dečko, također pjevač, Chris Brown. Rihanna je zbog ozljeda čak morala na rekonstrukciju lica, ali se nakon incidenta ipak vratila svom dečku. Javnost je bila zgrožena, a njihova ljubavna "sreća" nije dugo potrajala. Lijepa pjevačica prekinula je vezu i postala zagovornica borbe protiv nasilja nad ženama. Intervjui bivšeg para postali su najtraženija tabloidna roba, a njihove izjave još su se tjednima prepričavale.

Oprah zatvara butigu

Kraljica talk showa, Oprah Winfrey, najavila je u studenom ove godine da će u roku od dvije godine prestati snimati svoju emisiju. Jedna od najbogatijih i najmoćnijih žena svjetskog showbusinessa time je izmamila suze a oči mnogim kućanicama koje su godinama bile njena vjerna publika. Oprah je pretvarala u zlato gotovo sve što je dodirnula. Svaka zvijezda koja je imalo držala do sebe, željela se isplakati na njenom kauču, proslavila je doktora Phila koji se trenutno bori s optužbama za seksualno zlostavljanje, a osnovala je i svoj poznati Klub knjige te natjerala milijune Amerikanaca na čitanje književnih klasika. Oprah je, bez obzira na to voljeli je ili mrzili, postala pravi fenomen, a to najbolje pokazuje činjenica da je popularnost američkog predsjednika Baracka Obame, uoči izbora, počela vrtoglavo rasti tek kad mu je ona javno izrazila svoju podršku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.