Divovski lopoč procvjetao u Botaničkom vrtu u Zagrebu, pozivaju sve da ih posjete

Foto: Botanički vrt PMF-a u Zagrebu/Facebook

Botanički vrt PMF-a u Zagrebu na svom je Facebook profilu objavio prizor koji ih je dočekao nakon noćne smjene. Naime, divovski tropski lopoč (Victoria cruziana), koji su oni nazvali Viktorija, noćas se otvorio i prikazao se prelijepi bijeli cvijet promjera 25 cm. 

"Ostat će otvoren do 10-11 sati", napisali su te dodali da se to ne može predvidjeti. "Tada će se zatvoriti i početi 'kuhati' mijenjajući boju u ružičastu. Popodne, oko 16-17 sati, mogao bi se ponovno otvoriti i pokazati svoj ružičasti cvijet", napisali su na Facebook stranici. 

‼️BREAKING NEWS‼️ Dojurila je gđa Mirna "iz noćne smjene" s fotografijama NOVOG CVIJETA VIKTORIJE koji se noćas otvorio!...

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuSrijeda, 28. kolovoza 2024.

Uskoro se sprema i novi pupoljak

Pozvali su i sve zainteresirane da dođu pogledati cvijet do 19 sati te su napomenuli kako je ovo stara biljka koja je postojala, kako kažu, još dok su "dinosauri gacali jezerima". Dodali su i da se uskoro sprema novi pupoljak. 

"Ajme, ljepote", "Čudo prirode... Bravo, ljudi, da nema vaših ruku i ovolike brige, ne bi imali priliku uživati u ovim predivnim vijestima", "Pouka glasi 'što starije, to ljepše'", "Savršenstvo", "Mene tako razvesele vaše objave", nizali su se komentari ljubiteljica cvijeća i prirode. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.