"Djeci treba dopustiti da s osam godina izaberu kojeg spola žele biti"

Foto: Instagram

TRANSRODNA manekenka Munroe Bergdorf (31), koja radi kao savjetnica britanskih Laburista, tvrdi da bi se djeci već s osam godina trebalo omogućiti da izaberu kojeg spola žele biti. Kako kaže, to će im pružiti priliku da budu ono što jesu.

Naravno, u toj ideji polazi od sebe same, jer tvrdi da bi joj život bio bolji da je imala tu mogućnost. Iako je u prošlosti imala nekoliko ispada, poput izjava da su svi bijelci rasisti te da su sufražetkinje bile rasistkinje, u ponedjeljak je postala LGBT+ savjetnica za Laburiste.

Bergdorf traži izmjenu zakona po kojoj više ne bi bio potreban liječnički pristanak za promjenu spola.

"Ako postavljate barijere, onemogućavate ljudima da budu ono što jesu. Vlast treba uložiti više novca u službe za transrodnu djecu i djecu koja se ne vide u spolovima", rekla je.

Tvrdi da nedostatak podrške rezultira velikim brojem transrodne djece koja se samoozljeđuju.

"I ja sam bila samodestruktivna. Djeca se ozljeđuju jer žele promijeniti spol no znaju da im nitko u tome neće pomoći", rekla je.

Bergdorf je bila prva transrodna osoba kojoj je L'Oreal ponudio suradnju, no nakon izjava da su bijelci krvoločni rasisti suradnja je otkazana.

"Svi bijelci su rasisti. Većina ih i dalje odbija prihvatiti da je njihovo postojanje, uspjeh i privilegiranost izgrađeno na krvi i smrti ljudi druge boje kože. Tek kad bijelci shvate da je njihova rasa najnasilnija i najkrvoločnija na svijetu, onda ćemo moći razgovarati", napisala je tada. 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.
 

Pročitajte više