Djedu Andriji ukrali protezu, za novu nije imao novca: U pomoć mu uskočili zagrebački stomatolozi

Screenshot: RTL

DJEDU Andriji ljetos su centru Koprivnice ukrali novu novcatu zubnu protezu koju je ostavio u vrećici na biciklu kad je skoknuo u trgovinu. Bio je očajan jer pet godina nema pravo na drugu preko HZZO-a, a njegova je priča dirnula zagrebačke stomatologe, koji su mu odlučili pomoći.

"Bio sam biciklom u gradu i na biciklu imam naprijed jednu korpicu i otišo u jednu trgovinu, trebao sam si kupiti jedna kliješta i nisam bio deset minuta u trgovini, dođem van, nema torbice. Unutra su mi bile očale za čitanje, poljoprivredna knjižica, zdravstvena knjižica i to mi sve drpnula. I zube", rekao je umirovljenik Andrija Kljunić za RTL.

Zubi su bili novi, a kako su ga malo žuljali, stavio ih je u torbicu. Prijavio je krađu policiji, no kradljivica nije nađena. Zagrebački stomatolozi pročitali su njegovu priču u novinama i odlučili mu pomoći.

"Bilo mi je žao jer znam kakva je procedura, jer kad nestane proteza, on u biti nema pravo na novu protezu sljedećih 5 godina i bilo mi je jednostavno žao, to je skup rad. Znam da si puno ljudi ne može priuštiti i onda smo odlučili da mu to poklonimo", rekla je stomatologinja Andrea Burazin Kurti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.