"Raj za fotografe": Stranica koju prati 3 mil. ljudi objavila video o hrvatskom parku

Foto: Shutterstock

POPULARNA stranica Be There, koju na Facebooku prati 3.3 milijuna ljudi, objavila je video o Plitvičkim jezerima, nazivajući ga "hrvatskim draguljem" i "mjestom koje oduzima dah". 

"Nacionalni park Plitvička jezera jedan je od osam nacionalnih parkova u toj zemlji, a ističe se svojom neusporedivom prirodnom ljepotom", počeli su. 

Explore Plitvice Lakes National Park in Croatia

Explore Plitvice Lakes National Park in Croatia Credit YT: D&B Travels

Posted by Be There on Tuesday 18 June 2024

"Park je poznat po iznimnoj prirodnoj ljepoti, a sastoji od niza povezanih jezera, slapova, raskošnih šuma i raznolikog životinjskog svijeta", objasnili su, dodajući kako je park otvoren tijekom cijele godine te da "svako godišnje doba ima drugačiju čar". 

Milijun posjetitelja godišnje 

"Park posjećuje više od milijun posjetitelja godišnje što ga čini najpopularnijom turističkom atrakcijom u Hrvatskoj", dodali su, pojašnjavajući kako postoje dva ulaza u park. 

"Očaravajuća tirkizna jezera okružena su bujnom šumom, a slapovi se slijevaju u čiste vode. Jezera imaju mrežu označenih staza koje vas vode kroz najljepša mjesta. Svaka staza nudi drugačiju perspektivu jezera, slapova i pejzaža", rekli su. 

"Divite se očaravajućim slapovima, posebno Velikom slapu, najvećem u Hrvatskoj", poručili su, dodajući kako se slapovi mogu istražiti šetnjom po drvenim stazama ili vožnjom brodićem. 

Raj za fotografe 

"Plitvička jezera raj su za fotografe. Snimite nevjerojatne fotografije umirujuće ljepote jezera i refleksija na vodi. Obratite pozornost na životinjski svijet, razne vrste ptica i lisice, a ako vam se posreći, mogli biste ugledati i medvjeda", kažu te pratiteljima objašnjavaju da postoji nekoliko mjesta za piknik na kojima mogu uživati u ljepoti prirode. 

"Najbolje vrijeme za posjet je proljeće. Vrijeme je umjereno, a krajolik oživi u jarkim bojama. Razine voda su veće zbog snijega koji se otapa, što slapove čini još impresivnijima", zaključili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.