Dodijeljene filmske i TV nagrade, film "Zvijezda je rođena" nije se proslavio

Foto: Wenn

NA SVEČANOJ dodjeli nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca (SAG Awards) održanoj u nedjelju u Los Angelesu, trijumfirao je film "Black Panther", bez kipića ostavivši favorizirani "A Star is Born". Film je osvojio nagradu za najbolji glumački ansambl. 

Mnogi upravo nagrade SAG smatraju uvertirom u dodjelu Oscara.

Nagradu za najbolju glumicu ulogom u drami "The Wife" osvojila je Glenn Close, još jednom pobijedivši Lady Gagu u glavnoj ulozi u filmu "A Star is Born".   

U konkurenciji najboljih muških uloga ove je godine nagradu odnio Rami Malek, koji je utjelovio Freddieja Mercuryja u filmu "Bohemian Rhapsody".

Nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu osvojila je Emily Blunt ("A Quiet Place"), a najboljim sporednim muškim glumcem proglašen je Mahershala Ali za ulogu u filmu "Green Book".

Nagrada za najbolji glumački ansambl u dramskoj televizijskoj seriji pripala je glumcima iz serije "This is Us", a najbolji glumački ansambl u humorističnoj TV seriji onaj je iz "The Marvelous Mrs. Maisel".

Najboljom glumicom u humorističnoj TV seriji proglašena je Rachel Brosnahan ("The Marvelous Mrs. Maisel"), a glumcem Tony Shaloub iz iste serije. 

Nagrada za najbolju glumicu u dramskoj TV seriji pripala je Sandri Oh ("Killing Eve"), a za najboljeg glumca Jasonu Batemanu (''Ozark''). 

Nagrada za životno djelo uručena je Alanu Aldi, zvijezdi tv-serije M.A.S.H., dok su Daren Criss i Patricia Arquette nagrađeni u kategoriji najbolje izvedbe glumca/glumice u miniseriji, odnosno TV filmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.