Dokumentarac o glazbenoj divi dirnuo je kritičare, ima 100% na Rotten Tomatoesu

Screenshot: YouTube

Izašao je dokumentarni film I am: Celine Dion. On prikazuje život glazbene dive, njena postignuća u karijeri i borbu sa sindromom ukočene osobe. Redateljica je Irene Taylor.

Dirljivi dokumentarac dobio je pohvale kritičara. Na Rotten Tomatoesu ima 100%, a na IMDb-ju ocjenu 8.1/10. Potresna ispovijest pjevačice snimala se više od godinu dana. Prati Celine dok pokušava nastaviti s normalnim životom i karijerom usred svoje dijagnoze. 

 

Sinopsis filma glasi: "Od posjeta njenoj garderobi i osobnim stvarima do provođenja vremena u studiju, dokumentarac bilježi nikad prije viđen privatni život globalne megazvijezde. Emotivno, energično i poetsko ljubavno pismo glazbi."

Što kažu kritičari?

Kritičar iz magazina Time Rich Juzwiak pohvalio je Dion zbog njene otvorenosti, posebno zbog scene u kojoj se muči otpjevati I Want To Know What Love Is. "Nitko ne želi govoriti o tome što znači kada su ti prošle najbolje godine života, ali bolest je natjerala Dion da razmišlja upravo o tome", kaže on.

Kritičar New York Timesa Chris Azzopardi pohvalio je pjevačicu jer je dopustila da se u filmu pokažu "sirove snimke". Kritičar IndieWirea Ryan Lattanzio označio je dokumentarac "vrhunskim i intimnim". 

Kritičarka Collidera Isabella Soares napisala je: "Kad god se na ekranu pojavi njen stari video, koji prikazuje kako bez napora udara prave note za pjesme poput It's All Coming Back to Me Now, obično ga prati snimka iz sadašnjosti, kada se bori da joj glas ne pukne. Vidjeti to je mučno i nepravedno, pogotovo za nekoga tko je uvijek bio vrlo profesionalan u svom zanatu."

I am: Celine Dion dostupan je na Prime Video.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.