Dorotea (21) izvukla dječaka iz gorućeg stana: "Vidjela sam dim i razvalila vrata"

Screenshot: Dnevnik Nove TV

21-godišnja Dorotea Orlandini spasila je u Rijeci život četverogodišnjem dječaku nakon što je ugledala kako iz stana u zgradi pored koje je prolazila kroz prozor suklja gusti crni dim.

"Išla sam s posla, to je bilo oko 16:30. Slučajno sam prolazila i čula sam uzvike - 'mama, mama'. Mislila sam da su djeca koja se igraju u kvartu. Nešto mi je govorilo da se okrenem", rekla je Orlandini za Dnevnik Nove TV.

"Okrenula sam se i vidjela dvoje odraslih ljudi koji su dječaku vikali da bude na prozoru. Pogledala sam gore i imala sam što vidjeti - ogroman dim s prozora. Glavom bez obzira uletjela sam u zgradu.

Pozvonila sam na sve parlafone, tu je bila i moja prijateljica, trčala sam po stepenicama, vidjela sam da kroz štok vrata izlazi gusti dim. Udarila sam što jače, razvalila sam vrata. Kad sam ušla, u stanu je bio toliko gusti dim da ne znam kako bi završilo. Hvala Bogu, sve je prošlo super", opisala je.

Roditelji dječaka joj se nisu javili

"Dečkića sam našla, zagrlila sam ga i iznijela sam ga van iz zgrade na svjež zrak. Oprao me je toliki adrenalin da ne znam kako sam uspjela doći do tolike snage, i vatrogasci su mi se čudili. Tamo sam došla i svom snagom udarila u vrata dok se nisu srušila. Bilo mi je samo bitno da spasim to dijete, biti čovjek i pomoći drugoj osobi", rekla je i dodala da ju je iznenadilo što joj se dječakovi roditelji nisu javili nakon što im je spasila sina.

"Malo sam u šoku, ali to mi nije bitno jer sam napravila dobru stvar", zaključila je.

Uzrok požara u stanu bio je zapaljenje hrane ostavljene bez nadzora na upaljenom štednjaku, a dječak je zahvaljujući Dorotei u posljednji čas izvučen na sigurno. U intervenciji je sudjelovalo 11 vatrogasaca s četiri vozila te je požar naposljetku uspješno ugašen.

Pročitajte više