Droge, optužbe, HIV... Najkontroverzniji glumac sadašnjice slavi rođendan

Foto: EPA/Profimedia

Glumac Charlie Sheen rođen je 3. rujna 1965. u New Yorku. Pravo ime mu je Carlos Irwin Estévez. Odrastao je u obitelji sa snažnom filmskom povezanošću. Sin je poznatog glumca Martina Sheena i Janet Sheen.

Velike uloge

Sheen je svoju glumačku karijeru započeo sredinom 1980-ih, a veću popularnost stekao je ulogama u filmovima Platoon (1986), za koji je nominiran za Zlatni globus, te Wall Street (1987), u kojem je glumio s Michaelom Douglasom.

Najveća popularnost stigla je s TV serijom Dva i pol muškarca, gdje je igrao ulogu Charlieja Harpera. Uloga je donijela Sheenu brojne nagrade, uključujući Zlatni globus za najboljeg glumca u TV komediji.

Problemi i kontroverze

Sheenovi problemi s drogom i alkoholom počeli su postajati sve vidljiviji. Njegovi javni ispadi i ponašanje počeli su utjecati na njegovu karijeru i osobni život. 2009. godine, nakon što je bio uhićen zbog nasilja u obitelji i drugih prijestupa, Sheen je krenuo na rehabilitaciju, piše USA Today.

U Hollywoodu je postao poznat po neobičnim izjavama i ponašanju. Nakon sukoba s producentima i njegovih osobnih problema, otpušten je iz serije Dva i pol muškarca.

Optužbe za silovanje

U studenom 2015. godine Sheen je javno otkrio da je HIV pozitivan. Ova objava bila je značajna jer je Sheen otkrio da je živio s virusom nekoliko godina, ali je, prema njegovim riječima, bio pod kontrolom.

U lipnju 2017. bivša ga je djevojka optužila za silovanje. Tvrdila je da je bila prisiljena na seksualni odnos sa Sheenom te da je bila emocionalno i fizički zlostavljana. Optužbe su se pojavile u medijima, ali Sheen je negirao sve tvrdnje.

U ožujku 2020. Corey Feldman, kolega i prijatelj preminulog glumca Coreya Haima, optužio je Sheena za seksualno zlostavljanje Haima dok je Haim bio maloljetan. Prema Feldmanu, incident se navodno dogodio tijekom snimanja filma Lucas 1986. godine. Sheen je negirao ove optužbe, ali je cijeli slučaj izazvao značajnu medijsku pažnju.

Trijezan od 2017. godine

Sheen se prošle godine pohvalio da je trijezan od 2017. godine. "Sljedećeg mjeseca bit ću šest godina trijezan. Sada imam vrlo dosljedan način života. Ja sam samohrani tata i sve se vrti oko odgoja mojih 14-godišnjih dječaka, blizanaca Maxa i Boba", izjavio je.

Osim sinova, koje ima s bivšom Brooke Mueller, 58-godišnji glumac ima kćeri Sam (19) i Loli (18) s bivšom suprugom Denise Richards, a upravo ga je trenutak s jednom od njegovih kćeri potaknuo da konačno napravi promjenu.

Trenutak odluke

"Jednog jutra zaboravio sam da moja kći ima sastanak na koji sam joj obećao da ću je odvesti, a ja nisam bio trijezan. Tako da sam morao nazvati mog prijatelja Tonyja da nas odvede. Doveli smo je tamo na vrijeme, ali slomilo mi je srce jer je bila na stražnjem sjedalu i znao sam da razmišlja: 'Zašto tata ne vozi?' Tako da sam došao kući i razmišljao o tome ostatak dana. A sljedećeg jutra sam jednostavno prestao", ispričao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.