Druga strana priče: "Garden ne odlazi iz Tisnog zbog nas, ovo je linč"

Index/Facebook

NAKON što je službeno potvrđeno da nakon šest godina The Garden resort odlazi iz Tisnog, dio javnosti se obrušio na Vortex beach bar na čiju su se glasnu glazbu, navodno, žalili gosti Gardena. 

"Iako smo jako sretni u Tisnom i još uvijek imamo ugovor s Hostinom, vlasnicima lokacije, ovo će biti naša zadnja godina kako ćemo ugostiti međunarodne događaje u Tisnom. Aktivno ćemo tražiti novu lokaciju za sezonu 2019. i dalje i već imamo nekoliko novih lokacija na umu. Odluka Općinskog vijeća u Tisnom, koja dopušta Vortexu da radi odmah uz nas i tijekom naših događaja u vremenu od 7 do 12 s glasnom glazbom, sprječava The Garden da omogući prigodno okruženje u kojem naši gosti mogu spavati, tako da se oni u budućnosti neće vraćati", rekao je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort.

Index je kontaktirao Marija Živkovića, vlasnika Vortex beach bara koji tvrdi da vjerojatno postoje drugi razlozi odlaska The Garden Resorta.

"Nakon ovakve negativne medijske slike o meni i mome poslovanju gdje je gospodin Colgan ispao žrtva, ja bih volio iznijeti dio činjenica koje će rasvijetliti situaciju. Ja svoju dozvolu uredno imam od svog otvaranja 2014. godine, a jednako tako imam i probleme za koje ni sam ne znam razlog. Prijave inspekcijama traju od prve godine, gdje su nalazi inspekcije svi uredni, a problemi eskaliraju u zadnje dvije godine", kaže Živković za Index.

"Prilažem vam dopis Nicka Colgana općinskom Vijeću prošle godine, koji je neistinit. U tom dopisu moje poslovanje naziva parazitskim, što je jako uvredljivo, a ujedno i mene okrivljuje da sam ja kriv zbog odlaska Electric Elephanta iz Tisnoga, gdje sam ja vijeću priložio dokaz od promotorice festivale u kojem ona navodi potpuno druge razloge svog odlaska", kaže Živković.

"Ove godine prvi put stiže novi festival, gdje on po medijima govori o žaljenju tih promotora na Vortex, a zar nije malo čudno da se navode imena promotora koji još nisu uspjeli čuti "tu glazbu iz Vortexa"? Isto se navode imena promotora drugih festivala gdje mi uopće nemamo program za njih niti puštamo glazbu. U dopisu gosp. Colgana Vijeću također se jasno vidi da njihov ugovor s tvrtkom Hostin vrijedi do 2019., uključujući istu", dodaje vlasnik Vortexa.

Vlasnik Vortexa ustupio nam je prijavu sanitarnoj inspekciji za buku gdje se opet pozivaju da glazba iz Vortexa smeta građanima Tisnoga.

Živković je Indexu ustupio upozorenje načelnika Klarina u kojemu se ovaj poziva na mještane i posjetitelje Tisnoga kojima smeta buka iz Vortex beach bara.

"Po urbanističkom planu ovo područje u građevinskoj zoni izvan naselja nalazimo se mi i Garden i nitko više. Pa sad se ja pitam kako je moguće da moja buka smeta mještanima, a Gardenova s tri stagea i puno jačim razglasima ne smeta. Svi moji nalazi sanitarnih inspekcija su uredni i nije nađena nikakva nepravilnost", dodaje Živković.

"Napravljen je linč na mene u mjestu u kojem sam se rodio i živim, u kojem živi moja obitelj, napravljen je linč na mene i moje poslovanje na razini države i u situaciji sam da mi moji mještani okreću glavu. Ovim sam dokazao da buka nema veze s odlaskom Gardena i da možda postoje neki drugi razlozi zašto Garden odlazi", zaključuje Živković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.