Dva dječaka skočila kroz prozor s trećeg kata iz stana u plamenu, uhvatili ih susjedi

Screenshot: Youtube

DVOJICA dječaka iz francuskog Grenoblea spasili su se od sigurne smrti u požaru tako što su skočili kroz prozor s trećeg kata. 

Iako su skočili s visine od 10 metara, dječaci stari tri i deset godina nisu ozlijeđeni jer su ih uhvatili drugi stanari zgrade koji su se okupili ispod prozora. 

Nevjerojatno spašavanje zabilježeno je i na videosnimci na kojoj se vidi kako je stariji dječak prvo kroz prozor izbacio brata, a zatim i sam skočio za njim. 

Kako prenose francuski mediji, dječaci su završili u bolnici zbog udisanja dima, a u bolnicu je prevezeno još 17 stanara, među kojima i oni koji su uhvatili dječake. 

Jedan od susjeda, student Athoumani Walid, koji je slomio zglob na ruci hvatajući dječake, ispričao je kako su stanari (a kasnije i vatrogasci) pokušali ući u stan, ali nisu uspjeli. 

"Nismo znali što napraviti. Pokušali smo razbiti vrata, ali to nije bilo moguće", rekao je za AP. 

Priznao je da se u početku bojao, no da je "strah nestao čim su skočili". 

"Bitno je da smo ih uhvatili", zaključio je 25-godišnjak. 

Dodao je i da se nada da će ovo spašavanje promijeniti percepciju javnosti o susjedstvu Villeneuve u kojem se požar dogodio. Kvart se smatra problematičnim zbog velikog broja imigranata koji tamo žive. 

"Govori se da je ovo 'osjetljivo' susjedstvo, ali jučer smo pokazali da smo tu jedni za druge, da možemo spasiti jedni druge", istaknuo je. 

Susjedima je čestitao i gradonačelnik Grenoblea Eric Piolle. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.