Dva prijatelja iz Splita organizirala su obroke za hrabre vatrogasce na terenu

Foto: Dalmacija Danas

Žrnovnica i Donje Sitno od ponedjeljka navečer bore se s vatrenom stihijom koja se u srijedu proširila i na Gornje Sitno. Više od 300 hrabrih vatrogasaca neumorno gasi požare danima, a dva prijatelja iz Splita, inspirirana njihovom žrtvom, odlučila su im pomoći koliko god mogu u ovoj teškoj situaciji, piše Dalmacija Danas

Dva prijatelja organizirala su obroke za vatrogasce

Ante Krajina i njegov prijatelj Erdem Turpçu pokrenuli su hvalevrijednu akciju pomoći s kojom nastavljaju i danas. Naime, oni su organizirali obroke za vatrogasce u suradnji s lokalnim restoranima i fast foodovima. Sakupili su donacije hrane i pića za sve vatrogasce na terenu. Tako su vatrogascima uspjeli dati novi vjetar u leđa te im osigurati energiju koja im je potrebna u ovim trenucima. 

Mnogi restorani i fast foodovi s veseljem su odmah odlučili pomoći, sretni što na bar neki način mogu pomoći iscrpljenim vatrogascima. 

Sinoć je došlo do pogoršanja na požarištu

Podsjetimo, sinoć iza 21 sat došlo je do pogoršanja stanja na požarištu između Gornjeg i Donjeg Sitnog te se ponovno aktivirao požar. Požar u Gornjem Sitnom bio je ugašen tijekom dana, no aktivirao se navečer nešto južnije, i to zbog jačanja bure, izvijestila je Dalmacija danas.

Nakon što su cijelu noć branili i obranili kuće od požara između Gornjeg i Donjeg Sitnog koji je bura rasplamsala i proširila u dvije fronte, dolaskom kanadera u ranim jutarnjim satima vatrogasci su dobili priliku za kratki odmor.

Legli su na vrući asfalt, a poneki i zaspali na cesti nakon dvije besane noći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.